ALTELE  ·  CAMPIONATELE MONDIALE

Curse ratate! Bărcile de 8 plus 1 ale României, pe ultimul loc în calificările de la Mondiale » Șanse în recalificări

Foto: Guliver/GettyImages +2 FOTO
Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat miercuri, 12 septembrie 2018 13:23

Bărcile de 8 plus 1 ale României au terminat pe ultimul loc în seriile de calificare! Campioane mondiale și europene, fetele tremură acum pentru calificarea în finală.

România a ratat complet cursele de 8 plus 1, atât la fete, cât și la băieți, la Mondialele de canotaj care au loc la Plovdiv (Bulgaria).

"Tricolorele" porneau drept mari favorite în calificări, având în vedere că dețin în acest moment atât titlul mondial, cât și pe cel european. În aceeași serie cu Australia, Marea Britanie și Noua Zeelandă, româncele au avut un start modest și după primii 500 de metri erau pe locul 3.

Ioana Vrânceanu, Viviana Bejinariu, Adriana Ailincăi, Maria Tivodariu, Beatrice Parfenie, Iuliana Popa, Mădălina Bereș, Denisa Tîlvescu și cârmăcița Daniela Druncea, fetele care câștigau aurul continental acum o lună, la Glasgow, nu și-au revenit până la final. Au căzut pe locul 4 la jumătatea cursei și pe același loc au și trecut șinia de sosire, la peste patru secunde și jumătate de învingătoare, barca din Australia. Marea Britanie, echipajul care câștigase argintul la Glasgow, a venit pe 2.

Șanse în recalificări

Româncele trebuie să dea totul acum în cursa din recalificări, vineri dimineața la ora 9:00, pentru a prinde finala de la Mondiale. O singură dată în istrorie România nu a prins finala de 8 plus 1 la campionatele lumii, în proba feminină!

Din prima serie, SUA s-a calificat direct în finală, americancele și australiencele așteptând acum să vadă care le vor fi adversarele. Româncele vor lua startul în recalificări alături de aceleași Marea Britanie, Noua Zeelandă, dar și de China, Olanda și Canada. Doar primele patru bărci vor obține biletele pentru finală! z

Băieții, tot ultimii!

În cursa similară masculină, românii au luat startul în seria a doua, alături de campionii mondiali și europeni, Germania, de locul 2 la Europene, Olanda, și de Italia, pe care "tricolorii" o învinseseră la campionatele continentale de acum o lună, cucerind bronzul.

De data aceasta însă, Vlad Aicoboae, Adrian Damii, Alexandru Matincă, Constantin Radu, Constantin Adam, Sergiu Bejan, Cristi Pîrghie, Alexandru Macovei și cârmaciul Adrian Munteanu nu au rezistat în cursă decât până la jumătatea ei.

Până la 1.000 de metri, România a fost foarte aproape de nemți, liderii cursei.
Când pe partea a doua a cursei s-a ridicat însă strocul, românii au cedat și au terminat cursa ultimii, la aproape 8 secunde în spatele Germaniei.

Și pentru băieți mai există o șansă de a prinde finală, ei urmând să ia vineri startul alături de alte 4 bărci: Olanda, Marea Britanie, Noua Zeelandă și Canada. Doar primele două bărci vor ajunge în ultimul act, acolo unde au obținut deja biletele Germania, Italia, SUA și Australia. 

gettyimages 8plus1baieti
Foto: Guliver/GettyImages

38 de canotori români participă la Mondialele de la Plovdiv, în 9 curse: cinci la feminin și patru la masculin

2 medalii de aur a obținut România la Mondialul de anul trecut, de la Sarasota (SUA): la 8 plus 1 feminin și la dublu vâsle, categorie ușoară, femininElena Băsescu a dispărut complet din viața politică. Anunțul uluitor făcut acum de fiica fostului președinte
Libertatea
Comentarii (3)
adrian_riga  •  12 Septembrie 2018, 17:31

Daca Romania a ajuns la peste 4 minute jumate de barca castigatoare asa cum sustine pseudoziaristul eu sunt Papa de la Roma

maxp  •  12 Septembrie 2018, 17:09

Destul de inedit sa iesim ultimii la fete. Nu cred totusi ca ar trebui sa fie probleme in recalificari, probabil vor prinde lejer finala. Mi se pare ca exageram putin si cu strategia de a renunta la proba de dublu, anul trecut ne-a iesit, daca acum o dam in bara la 8+1 in schimb iese exact inversul. Daca la Europene s-au castigat doua medalii de aur in aceeasi zi, eu cred ca se facea fata. La baieti nu cred ca e o asa de mare surpriza, e o barca buna dar nu la nivelul celei feminine, iar Mondialele nu sunt Europene.

adicn  •  12 Septembrie 2018, 14:14

Capul sus, nu e pierdut nimic!

Vezi toate comentariile (3 )
Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
19:00 Fotbal, Liga 2
U Craiova 1948 - Slatina
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
21:45 Handbal M
Sporting - HC Dobrogea Sud
Digi 4
22:00 Fotbal, Preliminarii Liga Campionilor
Dinamo Kiev - Gent
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
22:00 Fotbal, Preliminarii Liga Campionilor
Ferencvaros - Molde
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
Program TV complet

Liga 1