SPORTURI  »  ALTELE  »  SCRIMĂ

Dacă e China, e argint! » Ana Maria Brînză a terminat pe podium şi la Xuzhou

Ana Maria, cu trofeul cucerit în China
Ana Maria, cu trofeul cucerit în China

Articol de - Publicat luni, 29 aprilie 2013 00:00 / Actualizat duminica, 28 aprilie 2013 21:27

Ana Maria Brînză a obţinut ieri locul doi la etapa de Cupă Mondială de la Xuzhou. În 2008, la Beijing, bucureşteanca devenea vicecampioană olimpică.

China îi prieşte Anei Brînză. Pe pămînt asiatic, în 2008, Ana devenea vicecampioană olimpică, fiind învinsă în finală doar de germanca Britta Heidemann.

Ieri, în etapa de Cupă Mondială de la Xuzhou, un oraş din estul Chinei, Brînză a urcat din nou pe podium, şi tot pe locul doi. Favorită numărul 3, românca a trecut în primul tur de chinezoaica Guoqing Fang, 15-8, iar apoi în runda a doua, tot de o spadasină chineză, Xue Qin: 15-9. În turul 3, Ana a înfruntat prima sportivă din Europa, rusoaica Liubov Şutova. Succes fără eomoţii: 15-10.

În "sferturi", Brînză a avut pe planşă, în faţa sa, o altă asiatică. De această dată o sud-coreeancă, Lam A Shin. A fost cea mai grea dispută, împotriva favoritei 6, încheiată la timp, în favoarea româncei: 12-11. Cu medalia de bronz asigurată, Ana a înfruntat-o în semifinale pe italianca Bianca Del Carretto. O nouă victorie, 15-13, a cincea consecutivă, şi Ana era finalistă!

În meciul pentru aur, românca a pierdut însă, 9-15 cu sud-coreeanca Injeong Choi. Nu e însă supărată. Postează pe pagina ei oficială de facebook: "De ziua mea (mă numesc şi Florentina), mi-am făcut cadou o medalie de argint la Xuzhou! Alături de mine e colega mea Simona Pop şi antrenorul Octavian Zidaru. Salutări tuturor din China!", a scris Ana.

E mai supărată cînd se gîndeşte la drumul de întoarcere şi la cele 16 de ore petrecute prin aeroporturi. "Kit de supravieţuire în avion: două cărţi, două reviste, un almanah, integrame, telefon, tableta full batery, ipod full şi el, ciocolată şi alte ronţăieli"!, glumeşte Ana.

Cinci podiumuri
În 2013, Ana Maria Brînză a avut o evoluţie excelentă. Din cele şase concursuri la care a luat startul, de cinci ori a urcat pe podium. Doar la etapa de Cupă Mondială de la Leipzig nu a făcut acest lucru Vîrful l-a prins în Franţa, la St. Maur, cînd a fost prima.

569604-evolutie-ana.jpg

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
rob3rtel
rob3rtel  •  29 Aprilie 2013, 05:18

BRAVO ANA !!!!!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează