SPORTURI  »  ALTELE  »  ÎNOT / CUPA ROMÂNIEI

VIDEO Pas cu pas spre Mondiale » David Popovici: „Întotdeauna îmi place să concurez”

David Popovici în acțiune FOTO Raed Krishan
David Popovici în acțiune FOTO Raed Krishan

Articol de , - Publicat vineri, 02 iunie 2023 20:49 / Actualizat vineri, 02 iunie 2023 22:45

David Popovici a început Cupa României, concurs desfășurat în bazinul de la Otopeni, cu o victorie în proba de 100 m fluture

David Popovici s-a întors în concursuri, lăsând în spate o lună încărcată de pregătirea și susținerea Bacalaureatului. Acum urmează zile încărcate de antrenamente care să-l pregătească pentru Campionatele Mondiale de la Fukuoka, 23-30 iulie.

La concursul din bazinul de la Otopeni, David a început cu 100 metri fluture, o probă care deocamdată nu este specialitatea sa, dar nu se știe niciodată ce se poate întâmpla în viitor. 

„Întotdeauna îmi place să concurez, mai nou îmi place să înot și fluture și vreau să văd ce pot scoate din asta", a spus înotătorul în vârstă de 18 ani, care s-a impus în finala A, cea open, cu timpul de 52,45, depășindu-i pe Daniel Martin (53,59 s) și pe Dragoș Ghile, partenerul său de antrenamente (54,56s).

„M-am simțit bine, sunt în mijlocul antrenamentelor și acesta este ultimul concurs de verificare pentru noi, urmează un concurs foarte important la finalul lui iunie și, apoi, Campionatele Mondiale. E o ultimă ocazie pentru a testa ce avem în rezervor în regim de antrenamente", a spus David după cursă. În aprilie, la Campionatele Naționale, el a câștigat această probă cu 52,30.

David Popovici după ce a trecut de Bacalaureat cu media de 8,65: „Sunt foarte mulțumit de rezultat și mai ales ușurat!”
NATAȚIE
David Popovici după ce a trecut de Bacalaureat cu media de 8,65: „Sunt foarte mulțumit de rezultat și mai ales ușurat!”

„E nevoie de consistență"

El a spus ce se întâmplă dincolo de concursul de la Otopeni. „Pregătirea merge bine, mă bucur că ne-am întors în bazinul de afară de la "Lia Manoliu", nu ar strica să avem un bazin înăuntru pe timp de iarnă, dar îmi place să înot în aer liber. Suntem în pregătire și antrenamente și e nevoie de consistență, ea te aduce în orice punct important", a spus Popovici.

 Întrebat ce-și propune pentru Campionatele Mondiale, David a răspuns: "Să înot cât mai bine din punct de vedere tehnic și să-mi fac timpi cât mai buni".

Până atunci, el mai înoată la Cupa României în proba de 100 de metri liber, sâmbătă, și în cea de 200 m liber, duminică. La Campionatele Naționale din luna aprilie a parcurs cele două lungimi de bazin în 47,61 s, în timp pe cealaltă nu a înotat-o. Seriile pentru aceste probe sunt de la ora 09:00, iar finalele de la 17:30. 

„Vreau să mă folosesc de imaginea mea pentru a face cât mai mult bine"

David Popovici a fost întrebat cum de a ales să-și topească medalia de la Campionatele Mondiale pentru a-i ajuta pe copiii bolnavi de cancer. „A fost ideea celor de la Medlife. Am ales să o fac pentru că e o bucată de metal, indiferent cât de prețios este, ceea ce semnifică o cursă din viața mea, dar pentru alții poate însemna mai mult, e un simbol. 

Sunt în poziția în care sunt cunoscut, îmi pot exprima punctul de vedere, lucru pentru care vă mulțumesc! Vreau să mă folosesc de imaginea mea pentru a face cât mai mult bine", a subliniat el. 

Citește și:

Inspirație pentru altfel de campioni » David Popovici: „Nu toți ne naștem cu aceleași avantaje și privilegii
IMPLICARE
Inspirație pentru altfel de campioni » David Popovici: „Nu toți ne naștem cu aceleași avantaje și privilegii"
Gest de milioane al lui David Popovici » Își donează una dintre cele mai importante medalii: „Ei au nevoie de susținerea noastră”
GEST
Gest de milioane al lui David Popovici » Își donează una dintre cele mai importante medalii: „Ei au nevoie de susținerea noastră”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
vasy44
vasy44  •  03 Iunie 2023, 07:38

Hagi,este un idol,un simbol al speranței pentru toți românii. În fiecare zi ne arată,că prin muncă și determinare,oricine poate reuși.Merită respect și admirație.

vasy44
vasy44  •  03 Iunie 2023, 07:35

Hagi,este un idol,un simbol al speranței pentru toți românii. În fiecare zi ne arată,că prin muncă și determinare,oricine poate reuși.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează