SPORTURI  »  ALTELE  »  NATAȚIE

Corespondență din Roma David Popovici, așteptat să doboare recordul mondial în finala de azi! Cine transmite la TV

David Popovici făcând o reverență către publicul roman +12   FOTO
David Popovici făcând o reverență către publicul roman

Articol de , - Publicat sambata, 13 august 2022 11:04 / Actualizat sambata, 13 august 2022 11:38

David Popovici a reușit, ieri, la Roma, să coboare pentru prima oară sub 47,00 de secunde în proba de 100 metri liber, stabilind un nou record european. Azi, în finala de la 19:22, e principalul favorit, el având acum al patrulea timp din istorie pe această distanță, 46,98.

Când epitetele se termină, intră David Popovici în scenă. Puștiul de 17 ani a reușit, ieri seară, să-i ridice în picioare pe toți spectatorii de la Foro Italico. Locul unde în 2009 au căzut 43 de recorduri mondiale, așa că italienii nu pot fi ușor impresionați, dar românul a reușit acest lucru. 

Și e tot mai aproape de recordul mondial stabilit în acel an cu costum de poliuretan de brazilianul Cesar Cielo Filho, 46,91. Magicianul Popovici a reușit o cursă bună în serii, ieri dimineață, oprind cronometrul la 47,20, provocat un pic reușita lui Alessandro Miressi, 47,60. „La cum a înotat băiatul acela pentru semifinale nu puteam să-l las chiar așa, se vedea urât”, a spus șugubăț David.

Mesajul lui Cesar Cielo, după ce David Popovici a fost la 7 sutimi să-i doboare recordul mondial: „Îmi provoci atacuri de acord”
NATAȚIE
Mesajul lui Cesar Cielo, după ce David Popovici a fost la 7 sutimi să-i doboare recordul mondial: „Îmi provoci atacuri de acord”

David Popovici și nerăbdarea din tribune

Câteva ore mai târziu însă, adolescentul s-a întors în bazinul în care a reușit primele performanțe, anul trecut, la Campionatele Europene de juniori. E un loc unde se poate scrie istorie pentru înotul românesc. „David, doboară recordul mondial!”, se vedea cu litere colorate pe o hârtie din public. 

Pentru că toată lumea de gândește la el, mai ales că ieri David Popovici a înotat cele două lungimi de bazin în 46,98 secunde. Un nou record european, după ce în serii își pusese numele în dreptul recordului competiției. Singurul loc unde nu apare numele românului pe fișa de la aceste Campionate Europene este în dreptul celui mondial.

David Popovici (foto: Raed Krishan/GSP)
David Popovici (foto: Raed Krishan/GSP)
David Popovici (foto: Raed Krishan/GSP)
David Popovici (foto: Raed Krishan/GSP)
David Popovici (foto: Raed Krishan/GSP)
+8 FOTO

Doar 3 înaintea lui David Popovici

Timpul realizat de Popovici îl pune al patrulea pe lista performerilor all-time la această probă, după Cesar Cielo Filho (46,91s), Alain Bernard (46,94s) și Caeleb Dressel (46,96s). E o chestiune de timp până când David își va trece numele acolo.

„Nu simt niciun fel de presiune”, repetă el ca o mantră, poate la fel de des ca „vreau să mă distrez”. Dincolo de cifre e o muncă titanică, câteodată poate uităm că e doar un puști de 17 ani care și-a propus alături de antrenorul său să revoluționeze înotul. 

Deocamdată, într-un an de zile a ajuns de pe locul șase în finala de la CE de seniori să fie la opt sutimi de recordul mondial. „Nu contează dacă e vânt, e ploaie, obiectivul meu e să înot repede și să mă distrez”, a subliniat el. 

Până acum i-a ieșit de minune, iar oamenii din tribune au simțit asta, aplaudându-l în picioare minute bune, chiar dacă italienii câștigau medalii pe bandă rulantă. 

David a simțit momentul și, la fel ca la CE de juniori de la Otopeni, a făcut reverențe spre cei care l-au susținut timp de 46,98 de secunde. Azi, la finală, e din nou momentul lui David Popovici, cel pentru care trebuie inventate epitete.

Distribuția finalei de azi de la 100 metri liber, de la ora 19:22, transmisă de TVR

SportivTimp
1. Popovici46,98
2. Milak  47,76
3. Miressi47,96
4. Zazzeri 48,05
5. Grousset48,15
 6. Barna48,21
7. Nemeth48,22
8. Dean 48, 44

11 performanțesub 48 de secunde a adunat David Popovici în carieră

Precedenta ediție de CE de seniori pentru Popovici la 100 m

  • serii - 48,30s 
  • semifinale - 48,28s
  •  finală - 48,08s

Citește și: 

România luptă pentru primele medalii la Campionatele Europene de Canotaj

David Popovici, RECORD EUROPEAN în semifinala probei de 100 de metri liber de la CE! Rezultatele complete ale românilor

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (16)
tikitakabarceloona
tikitakabarceloona  •  13 August 2022, 16:19
Postat de steauaefcsb pe 13 August 2022, 12:22

Interpretezi gresit! Eu doar am scos in evidenta performanta Csa-ului,care e interesata doar de tocarea banului public cu ajutorul echipei (clonei) de fotbal fara obiectiv!

Ba...din punctul meu de vedere steaua e fcsb si punct. Csa trebuie sa se desfiinteze si sa ramana doar fcsb...cu sau fara palmares

Eliyahu
Eliyahu  •  13 August 2022, 14:11

Jos palaria pentru David Popivici. A reusit niste rezultate incredibile.

gligorcostin
gligorcostin  •  13 August 2022, 13:12
Postat de love.me.knot pe 13 August 2022, 12:18

Este considerat asa pentru ca cei mai rapizi inotatori au doborat recorduri in acel bazin, fizic , apa din bazinele de inot , are aceeasi propietate oriunde te ai duce in lumea asta. Nu e ca o pista de masini sau ca la bob , unde sunt trasee mai rapide pe o anumita sectiune etc:) bazinul de inot olimpic are apa , aceeasi lungime , latime , adancime :)

Nu e chiar asa, vorbim de sutimi, contează spre exemplu modul în care se formează valurile de la ceilalți înotători, sunt diferențe de la o piscina la alta în funcție de diferiți factori, diferențe foarte mici dar la asemenea timpi conteaza

Vezi toate comentariile (16)
Comentează