SPORTURI  »  ALTELE  »  INTERVIU

CORESPONDENȚĂ GSP DIN UNGARIA Planul ambițios al lui David Popovici: „Ne lăsăm duși de val” + „Medalia asta s-a simțit cel mai tare în picioare, au ars”

David Popovici , Foto: Raed Krishan
David Popovici , Foto: Raed Krishan

Articol de - Publicat miercuri, 22 iunie 2022 22:12 / Actualizat miercuri, 22 iunie 2022 23:59

David Popovici (17 ani), debutant la o ediție de Campionate Mondiale de seniori, a dezvăluit cum s-a simțit în timpul cursei.

  • În toată istoria acestei competiții, un singur om a reușit să câștige probele de 100 și 200 metri liber la aceeași ediție și acesta este americanul Jim Montgomery, care a făcut acest lucru tocmai în 1973, la prima ediție a CM, desfășurată la Belgrad.
  • Luni, David Popovici a cucerit medalia de aur în proba de 200 de metri liber. Atunci a devenit primul campion mondial din istoria României, stabilind al 4-lea timp din istoria probei!
  • Reporterii GSP Roxana Fleșeru și Raed Krishan (foto) sunt prezenți la Budapesta și transmit toate informațiile importante de la Campionatele Mondiale de natație.

David Popovici, noul fenomen al sportului românesc, a obținut a doua medalie de aur la Campionatele Mondiale de la Budapesta, după o luptă fantastică în finala probei de 100 de metri liber. 47.58 a fost timpul reușit de sportivul în vârstă de 17 ani, care va concura și în următoarele 3 luni.

- David, unde doare cel mai tare această medalie, în picioare, în mâini? 
- Interesantă întrebare, în picioare, au ars, vin după niște calificări și semifinale încărcate, grele, totuși la cel mai înalt nivel. Sincer, mă bucur că am un moment de pauză acum, zilele acestea.

- Aveai vreun vis când erai mic cu Campionatele Mondiale? Știu că pentru JO ai avut un tort făcut de mama ta. 
- Jocurile Olimpice sunt simbolice și mă gândesc la ele de când eram mai mic. Cred că o să am ocazia și la JO de la Paris, până atunci mai avem multe concursuri. De abia aștept să fie și de abia aștept să fiu acolo, acum că am reușit și aici.

Ce urmează pentru David Popovici » 3 concursuri majore în 60 de zile!
CAMPIONATELE MONDIALE DE NATAȚIE
Ce urmează pentru David Popovici » 3 concursuri majore în 60 de zile!

David Popovici: „Mă bucur că lumea a fost mai interesată”

- Ai simțit mai multă presiune la 100 decât la 200, că lumea e mai interesată de ce ți se întâmplă? 
- Mă bucur că lumea a fost mai interesată. Din fericire, nu mă afectează, reușesc să mă detașez de tot ce înseamnă presiune exterioară pentru că eu și cu antrenorul meu suntem conștienți 110 la sută că doar părerile noastre contează pentru noi și criticile noastre sunt cele mai importante.

- Ai spus că nu prea ai dormit după cursa de 200. Ai reușit să dormi înainte de cursa asta? 
- Oo, da, ce bine am dormit! Poate pentru că a fost primul meu titlu mondial am avut mai multe emoții bune și entuziasm.

The Times, la picioarele lui Popovici: „Poate schimba fața înotului! Toți ochii sunt pe «noul Thorpedo»” » Ce a scris L'Equipe
CAMPIONATELE MONDIALE DE NATAȚIE
The Times, la picioarele lui Popovici: „Poate schimba fața înotului! Toți ochii sunt pe «noul Thorpedo»” » Ce a scris L'Equipe

David Popovici: „Avem niște proiecte interesante”

- Ești singurul care reușește această „dublă” după Jim Montgomery. 
- Cred că vrem să mărim acest combo, să facem ceva triplu, cvadruplu, să nu fie doar două probe la competiții atât de importante, să fie mai multe. Avem niște proiecte interesante și nu vreau să divulg prea multe.

- Schimbi stilul? 
- Noi lucrăm toate stilurile, încă nu știu. Ne lăsăm duși de val. Singurul meu partener de antrenament, Dragoș Ghile, este un fluturist, așa că am cu cine să mă întrec.

- Dacă ar fi să rezumi în trei cuvinte această experiență, care ar fi acelea? 
- Am scris o scrisoare pentru SwimSwam, cam așa aș descrie-o și o spun în engleză că e mai de efect: Fuck it, I'm loving it.

Luare de poziție fermă, după succesul fabulos al lui David Popovici: „E momentul unei revoluții în sport”
CAMPIONATELE MONDIALE DE NATAȚIE
Luare de poziție fermă, după succesul fabulos al lui David Popovici: „E momentul unei revoluții în sport”

Steagul de la mama

David a primit după festivitatea de premiere un steag tricolor pe care l-a purtat pe umeri. 

Steagul mi l-a dat mama după premiere, i-am dat florile și ea mi-a dat steagul. Mi-a zis că mă iubește și m-a îmbrățișat”, a spus David Popovici.

Citește și:

DUBLĂ ISTORICĂ! Incredibilul David Popovici câștigă al doilea AUR mondial, după un finiș de senzație!

Simona Halep, victorie convingătoare cu Tamara Zidansek și calificare în sferturi la Bad Homburg

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
Jean33
Jean33  •  22 Iunie 2022, 23:09

Bravo David, esti minunat, ramai acelasi ... si totul e posibil. Asa cum a spus si D-nul Adi, uneori merge bine, alteori mai putin bine, important e sa ramana acea bucurie pe care o transmiti acum!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close