SPORTURI  »  ALTELE  »  PARIS 2024

David Popovici se va caza în afara Satului Olimpic și va avea protecție privată acoperită din resurse proprii

David Popovici semnând autografe după bronzul european cucerit la Otopeni în bazin scurt FOTO Raed Krishan
David Popovici semnând autografe după bronzul european cucerit la Otopeni în bazin scurt FOTO Raed Krishan

Articol de - Publicat vineri, 29 martie 2024 21:28 / Actualizat sambata, 30 martie 2024 03:34

David Popovici (19 ani) a făcut unele precizări în legătură cu participarea sa la Jocurile Olimpice de la Paris.

David Popovici este unul dintre numele de care se leagă speranțele României la un podium olimpic. Înotătorul în vârstă de 19 ani, dublu campion mondial în probele de 100 și 200 metri liber în 2022 și campion european en titre în aceste probe, a făcut unele precizări în această seară după ce de câteva zile s-a dezbătut despre anumite aspecte legate de deplasarea sa la Paris.

Pe 7 martie, în Comitetul Executiv al COSR s-a discutat la punctul 13 despre o solicitare a Federației Române de Natație și Pentatlon Modern. „Se ia act de solicitarea Federației Române de Natație și Pentatlon Modern referitoare la agenții de pază pe durata Jocurilor Olimpice Paris 2024”, se arată în documentul oficial.

Câteva zile mai târziu, această informație a apărut în presă, subiectul solicitării fiind chiar David Popovici. Înotătorul a postat pe contul său de Facebook câteva lămuriri despre acest subiect.

Mai întâi a subliniat că urmează  „o perioadă de pregătire intensă ce necesită un mare efort atât fizic, cât și mental” și că are nevoie de liniște, de protecție și de siguranță pe durata Jocurilor Olimpice de la Paris.

 „Consider că toate măsurile au fost analizate atent de către COSR si FRNPM astfel încât totul să se desfășoare bine”, se mai arată în postarea fostului recordmen mondial.

Ce a spus David Popovici

Precizările sale au fost următoarele:

- în urma analizării situației de către echipa mea, FRNPM, Comitetul Olimpic și Sportiv Român și 𝗰𝘂 𝗮𝗰𝗰𝗲𝗽𝘁𝘂𝗹 𝗰𝗹𝗮𝗿 𝗮𝗹 𝗮𝗰𝗲𝘀𝘁𝗼𝗿 𝗶𝗻𝘀𝘁𝗶𝘁𝘂ț𝗶𝗶, cazarea în afara Satului Olimpic a apărut natural și a fost aleasă ca fiind cea mai bună variantă în cazul meu

- această idee a apărut în urmă cu mai mult de un an și a fost o decizie de echipă, la fel cum a fost și în cazul altor sportivi care merg la aceeași competiție (canotaj, kaiac-canoe)

- hotelul de lux la care se face referire este un hotel obișnuit de 3 stele

- echipa mea a anunțat în repetate rânduri Federația de Natație și Pentatlon Modern și Comitetul Olimpic și Sportiv Român că 𝘀𝗲𝗿𝘃𝗶𝗰𝗶𝗶𝗹𝗲 𝗱𝗲 𝗽𝗿𝗼𝘁𝗲𝗰ț𝗶𝗲 𝗽𝗿𝗶𝘃𝗮𝘁ă 𝘃𝗼𝗿 𝗳𝗶 𝗮𝗰𝗵𝗶𝘁𝗮𝘁𝗲 𝗶𝗻𝘁𝗲𝗴𝗿𝗮𝗹 𝗱𝗲 𝗰ă𝘁𝗿𝗲 𝗻𝗼𝗶 ș𝗶 𝗻𝘂 𝗱𝗶𝗻 𝗯𝗮𝗻𝗶 𝗽𝘂𝗯𝗹𝗶𝗰𝗶; președintele FRNPM Camelia Potec, președintele COSR Mihai Covaliu și secretarul general COSR George Boroi sunt cei care pot să confirme

Irina Begu s-a calificat în semifinalele turneului WTA125 din Antalya
WTA 125 Antalya
Irina Begu s-a calificat în semifinalele turneului WTA125 din Antalya

- în istoria JO au fost și alte cazuri în care sportivi români au fost cazați în afara Satului Olimpic

Ce alți sportivi români au stat în afara Satului Olimpic pe durata JO

David face referire la ultimul punct la atletele Gabriela Szabo, campioană olimpică la 5.000 m, și Lidia Șimon, vicecampioană olimpică la maraton, care la Sydney au stat în afara Satului Olimpic, așa cum s-a întâmplat și cu Constantina Diță, campioană olimpică la maraton, la Beijing, dar și cu jucătorii de tenis Irina Begu și Florin Mergea, vicecampion olimpic la Rio în 2016.

De asemenea, la ediția din acest an, canotorii și canoiștii nu vor sta în Satul Olimpic, Elisabeta Lipă dezvăluind că sportivii săi vor fi cazați într-o abație aflată la o distanță mai convenabilă de bază, pentru antrenamente, respectiv concurs.

Citește și:

Cum alege Franța portdrapelul pentru festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice » Metodă diferită de România
PARIS 2024
Cum alege Franța portdrapelul pentru festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice » Metodă diferită de România
Organizatorii Jocurilor Olimpice de la Paris au dat publicității orele la care vor avea loc cursele în probele de înot » Când va evolua David Popovici
PARIS 2024
Organizatorii Jocurilor Olimpice de la Paris au dat publicității orele la care vor avea loc cursele în probele de înot » Când va evolua David Popovici

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (1)
monika.
monika.  •  01 Aprilie 2024, 12:09

Foarte bine, sa stea unde are liniste si e aproape de bazin, nu poate fi lasat in pace?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează