SPORTURI  »  ALTELE  »  PERFORMANȚĂ

David Popovici, de neoprit! Record mondial și la 200 m liber

Bucuria lui David Popovici exprimată fără rezerve în bazinul de la Roma Foto Imago Images
Bucuria lui David Popovici exprimată fără rezerve în bazinul de la Roma Foto Imago Images

Articol de - Publicat vineri, 09 iulie 2021 21:40 / Actualizat vineri, 09 iulie 2021 22:20

David Popovici, 16 ani, nu are rival la Europenele de juniori de la Roma. Joi seară seară a cucerit titlul la 100 m liber, cu record mondial, acum atacă distanța dublă

Abia a avut timp să digere ceea ce a realizat în proba de 100 m liber și s-a mutat spre altă țintă. Neobosit, David Popovici, înotătorul pregătit de antrenorul Adrian Rădulescu, a început lupta cu recordurile și performanțele la 200 m liber. De dimineață s-a calificat fără probleme în semifinale la Europenele găzduite de Foro Italico, reușind un timp de 1:50,01 în serii, iar seara și-a asigurat locul în ultimul act într-o manieră magnifică. De data aceasta, a oprit cronometrul la 1:45,26, un nou record mondial la juniori pe această distanță și stil. 

Un nou record al lui David Popovici

Precedenta performanță de vârf, 1:45,92, îi aparținea sud-coreeanului Hwang Sun-woo, din 19 noiembrie 2020, de la Gimcheon. Tot el înotase anul acesta, pe 16 mai, 1:44,96 la Jeju City, performanță încă neratificată.

David Popovici are deja două medalii cucerite

David Popovici, de neoprit! Record mondial și la 200 m liber
David Popovici cu medalia de aur de la 100 m liber Foto Imago Images

Cursa în care se pun în joc medaliile este programată mâine, 10 iulie, de la ora 20:19 a României. David Popovici are deja un aur la Campionatele Europene aflate în desfășurare la Roma, la 100 m liber, și un argint cu ștafeta României de 4x100 m liber, unde a fost în primul schimb, reușind recordul mondial pe care l-a bătut apoi două zile mai târziu. 

Citește și alte știri din înot:

EXCLUSIV „La Tokyo va fi mult mai interesant decât credeam!” Primele declarații ale lui David Popovici după ce a doborât încă o dată recordul mondial de juniori

David Popovici a câștigat titlul european de juniori cu un nou record mondial! Are cel mai bun timp mondial al anului

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (8)
red_panzer
red_panzer  •  10 Iulie 2021, 08:47

"MULTUMIRI" statului Roman care a investit in acest sport....

adi_stelistul
adi_stelistul  •  10 Iulie 2021, 08:18

Da, e de necrezut ce face băiatul asta. Deja și timpul acesta e de medalie (lua bronzul la ultimul campionat mondial). Și e timp de semifinala de european de juniori! In finala olimpică altele sunt coordonatele, sigur îl poate depăși. Sigur, e departe de recordul mondial, dar cam toată lumea e. Povestea cu recordul e lunga, tine de un costum interzis acum, de o conjunctura suspecta (îmbunătățire cu mai bine de 4 secunde a timpului personal, neconfirmată niciodata ulterior), nu are sens sa fie dezvoltată. Important e ca David poate obține medalie. Chiar sunt curios cum va arata timpul sau in finala. Pentru ca e evident ca va evolua.

albalbastru72
albalbastru72  •  10 Iulie 2021, 04:30

E extraordinar pustiul,mai ales intr-un sport in care rareori emiteam pretentii la nivel inalt.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează
Close