SPORTURI  »  ALTELE  »  ÎNOT/CAMPIONATELE MONDIALE ÎN BAZIN SCURT

David Popovici luat la întrebări la Melbourne: „Dacă ai un culoar, ai și o șansă"

David Popovici încadrat de Madison Wilson și Lilly King FOTO FINA
David Popovici încadrat de Madison Wilson și Lilly King FOTO FINA

Articol de - Publicat duminica, 11 decembrie 2022 18:23 / Actualizat miercuri, 14 decembrie 2022 09:29

David Popovici a participat la conferința de presă care a precedat debutul CM în bazin scurt alături de australianca Madison Wilson și americanca Lilly King.

Pentru românul în vârstă de 18 ani a devenit o obișnuință să fie invitat la întâlnirile cu presa care au loc înainte de startul unui eveniment important din lumea înotului. 

Așa s-a întâmpalt anul trecut la Kazan, la CE în bazin scurt, anul acesta la Roma, la Campionatele Europene, și ieri, la Melbourne. David Popovici a fost prezent la întâlnirea cu presa alături de australianca Madison Wilson, dubla campioană olimpică și cvintuplă campioană mondială, și americanca Lilly King, dubla campioană olimpică și câștigătoare a zece medalii mondiale de aur.

David Popovici vs Kyle Chalmers, rivalitatea peste câțiva ani

Românul a primit întrebări despre cum va aborda această competiție, care debutează pe 13 decembrie. „Nu e o cacealma să spun că nu-mi place să înot în concursurile desfășurate în bazin scurt. Într-un fel eu sunt construit pentru cele în bazin de 50 de metri. Întoarcerile și starturile sunt mai intense în cel de 25 de metri, iar aceasta este o oportunitate să adun informații și să câștig experiență pentru a deveni cea mai bună versiune a mea", a spus David.

David Popovici luat la întrebări la Melbourne: „Dacă ai un culoar, ai și o șansă
David Popovici alături de Dragoș Luscan și Adrian Rădulescu, oamenii din echipa sa care l-au însoțit la Melbourne

S-a vorbit și despre duelul mult așteptat cu australianul Kyle Chalmers în proba de 100 de metri liber. „Sigur, e o rivalitate între mine și Kyle, dar cred că ea există doar în bazinul olimpic. El are recordul mondial în bazin scurt și eu în bazin lung. Poate în câțiva această rivalitate va deveni reală. Obiectivul meu este să prind finala și, cum știm toți, dacă ai un culoar, ai și o șansă", a subliniat românul.

46,86este recordul lui David Popovici în proba de 100 metri liber, obținut în bazin olimpic la CE de la Roma în 2022

44,84este recordul lui Kyle Chalmers în proba de 100 metri liber, obținut în bazin scurt la Cupa Mondială de la Kazan în 2021

David Popovici: „Îmi place Australia, cultura sportivă e foarte mare aici!"

De asemenea, ziariștii australienii au fost curioși cum li se pare țara lor. „Este foarte frumos aici. Mi-am dorit de multă vreme să ajung în Australia. Cultura sportivă e foarte mare aici. Copiii și adulții se bucură de un stil de viață sănătos, cu înot și sporturi acvatice, cu mult sport. Oamenii sunt foarte prietenoși și deschiși. E drăguț că am ajuns aici când e totul verde și e vară. Îmi place! Chiar dacă nu a început competiția, se profilează că va fi una dintre favoritele mele", a răspuns David Popovici.

El va debuta la Melbourne pe 14 decembrie în sesiunea de dimineață cu seriile probei de 100 metri liber, urmând ca după-amiază să evolueze în semifinale. 

Pe 15 decembrie el va intra dimineața în serii la 400 metri liber, urmând ca seara să aibă, dacă le prinde, finalele la 100 și 400 metri liber. El va mai intra în bazin pe 18 decembrie pentru seriile de la 200 metri liber, urmând ca seara să aibă loc finala.

David Popovici luat la întrebări la Melbourne: „Dacă ai un culoar, ai și o șansă
Arena în care se va desfășura competiția de la Melbourne FOTO FINA

România va mai fi reprezentată la Melbourne de Robert Glință, revenit după șase luni în competiție, și de Andrei Anghel.

Reprezentanții României la CM în bazin scurt

  • David Popovici 100, 200, 400 m liber
  • Robert Glință 50, 100, 200 metri spate, 100 m liber
  • Andrei Anghel 50 m spate, 50 m fluture
  • întrecerea nu este transmisă in direct de vreo televizune din România, ci doar pe platforma pay-per-view AntenaPlay

Citește mai multe știri din sport: 

Sorina Grozav despre evoluția de senzație din Rapid - Gyor: „Diferența o face sufletul pe care-l punem”. Kapitanovic, dezlănțuită: „Ador să joc aici, știam ce trebuie să facem”

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Ședința s-a încheiat! Cristiano Bergodi a plecat OFICIAL de la Rapid: „Mulțumim pentru momentele frumoase”


Comentarii (1)
VanBasten
VanBasten  •  11 Decembrie 2022, 19:49

Cata maturitate pe baiatul asta de 18 ani. Campion intr-o tara de burtosi de la covrigi, gratar si bere.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează