SPORTURI  »  ALTELE  »  CE ÎNOT

David Popovici își anunță noul obiectiv măreț » Ce are în plan după ce a doborât recordul la 100 de metri liber

Articol de , - Publicat duminica, 14 august 2022 08:02 / Actualizat duminica, 14 august 2022 08:16

Medaliat cu aur la 100 metri liber, la Campionatele Europene de Înot, David Popovici anunță ce obiectiv îndrăzneț are în vizor.

  • Jurnaliștii Gazetei, Roxana Fleșeru și Raed Krishan, se află la Roma, și transmit cele mai importante știri de la Campionatele Europene.

Sportivul de la CS Dinamo a scris istorie pentru România la Roma, stabilind un nou record mondial, 46, 86, la 100 metri liber. El l-a depășit pe brazilianul César Augusto Cielo Filho, care în 2009 a stabilit un timp de 47,60.

Camelia Potec explică ce înseamnă pentru sportul românesc rezultatul lui David Popovici: „Doar visam la asta acum un an”
CE ÎNOT
Camelia Potec explică ce înseamnă pentru sportul românesc rezultatul lui David Popovici: „Doar visam la asta acum un an”

Următorul obiectiv pentru David Popovici

David a dezvăluit într-o intervenție pentru BBC că următorul său țel ar fi să coboare sub 46,00 de secunde. 

„Mi-am dorit să înot cât am putut eu de repede ți se pare că mi-a ieșit. Un vis ar fi un timp cu 45 în față. Îl admir pe Adam Peaty și pentru felul în care își setează țeluri, ceea ce pentru unii pare science-fiction, pentru el e posibil", a spus Popovici. 

Britanicul Adam Peaty și-a propus la un moment dat să coboare sub 57,00 de secunde în proba de bras, numind această acțiune „Proiectul 56", lucru pe care l-a făcut în 2019 la Campionatele Mondiale.

Și au am așteptat foarte mult această performanță. Nu ne-am grăbit nicăieri, dar ne bucurăm că am reușit să o facem înainte de termen. Nu că am fi avut unul. Termenul era să nu ne grăbim, să o luăm pas cu pas. Văd că s-a putut un pic mai repede. Da, întotdeauna cred că se poate înota mai repede. Mai am mult de perfecționat. Nu mă deranjează, aștept 

– David Popovici

FOTO. Cele mai tari imagini din cursa lui David Popovici

+14 FOTO

La Campionatele Europene, David Popovici va înota aproape în fiecare zi, el urmând ca după finala de la 100 metri liberi să participe și la 200, și la 400, dar și cu ștafeta de 4x100.

VIDEO Cursa în care David Popovici a stabilit un nou record mondial

Citește și: 

Întreaga planetă e la picioarele lui David Popovici » Materiale istorice pe L'Equipe, Marca și Gazzetta dello Sport: „De pe altă planetă, nu poate să fie om!”

David Popovici, despre modul inedit în care a sărbătorit recordul mondial la 100 de metri: „Cine știe ce mi-a venit... A fost un instinct animalic!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
sictir
sictir  •  14 August 2022, 12:42

Greseli in articol! Dar daca ziaristii gsp sunt superficiali, iese o fituica gen gsp, normal.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează