SPORTURI  »  ALTELE  »  CM DE NATAȚIE

CORESPONDENȚĂ DIN JAPONIA David Popovici are răspunsul pentru ce a pățit în marea finală: „S-au simțit oribil!”

David Popovici // foto: Raed Krishan, GSP +36   FOTO
David Popovici // foto: Raed Krishan, GSP

Articol de , - Publicat marti, 25 iulie 2023 15:38 / Actualizat marti, 25 iulie 2023 15:43

David Popovici (18 ani) a încheiat cursa de 200 de metri liber de la Campionatele Mondiale de Natație pe locul al patrulea, o surpriză pentru toți cei care se gândeau că va bate recordul mondial.

  • Reporterul Roxana Fleșeru și fotoreporterul Raed Krishan sunt în Japonia, la Fukuoka, și transmit toate informațiile care contează de la Campionatele Mondiale de Înot.
  • David Popovici va mai concura într-o singură probă la Fukuoka, în cea de 100 de metri liber, unde deține și recordul mondial. Seriile sunt programate pe 26 iulie, în sesiunea de dimineață. Semifinalele vor avea loc în aceeași zi, iar lupta pentru medalii se va da pe 27 iulie.

Pentru 50 de metri, David a fost sub record, pentru că românul a înotat primul bazin în 23,74 secunde. Apoi a pierdut lupta cu secundele, dar cu toate acestea a rămas primul, 26,44 și 26,60.

Imaginile momentului » Cum a reacționat David Popovici imediat după finala probei de 200m liber
CM ÎNOT
Imaginile momentului » Cum a reacționat David Popovici imediat după finala probei de 200m liber

Pe ultimii 25 de metri, David a fost depășit, el parcurgând ultimii 50 de metri în 28,12 secunde. 

„Nu e ceva care m-a surprins, acesta este sportul. Uneori câștigi, uneori iei locul patru. Uneori iei locul patru, așa cum am luat la Jocurile Olimpice. Am avut foarte multe de învățat de atunci, cum o să am de învățat și acum. Nu sunt necăjit sau supărat. Pur și simplu am înțeles ce s-a întâmplat!”, a spus David Popovici stând pe un scaun la zona mixtă, așa cum făcuse și în bazin.

+32 FOTO

David Popovici, după finala probei de 200 de metri liber: „Poate fi plictisitor să câștigi pe bandă rulantă”

Apoi a continuat: „Nu ai cum să câștigi întotdeauna. Iar atunci când nu câștigi ai ceva mult mai valoros de învățat. Când câștigi, doar câștigi. Poate fi plictisitor să câștigi pe bandă rulantă. Este important să ai și astfel de momente”.

Cei care mă susțin cu adevărat vor înțelege că se poate întâmpla. I s-a întâmplat și lui Phelps, mi se poate întâmpla și mie. 

- David Popovici

El a dezvăluit și cum s-a simțit pe ultima lungime de bazin: „Nu cred că am mai obosit așa niciodată. Pregătirea nu a fost atât de bună, nu am apucat să ne antrenăm atât de bine pe cât ne-ar fi plăcut pentru că au apărut una, alta. Au fost metode de antrenament pe care a trebuit să le improvizăm, dar o să învăț din asta”.

Au jucat emoțiile vreun rol? „Am avut, dar din fericire le-am ținut sub control, nu au afectat în niciun fel cursa. Sunt mult mai mult mulțumit decât supărat. Am dat tot ce am avut în rezervor și în plus”, spune David.

+32 FOTO

David Popovici: „Ultimii 50 de metri s-au simțit oribil!”

„Ultimii 50 de metri s-au simțit oribil, dar asta înseamnă că putem îmbunătăți ceva și e un lucru bun. Dacă faci cursa perfectă înseamnă că nu mai ai nimic de îmbunătățit, că ai atins limita, nu mai poți să faci nimic. Mă bucur că s-a întâmplat acum și cred că are o semnificație și trebuie să învăț ceva”, a completat el.

Miercuri, David Popovici intră în serii la 100 de metri. „Din fericire proba de 100 e de două ori mai scurtă, asta nu înseamnă că nu doare, dar nu la fel ca acum. Iubesc cursa de 200 metri, și pe cea de 100 de metri. Pentru mâine trebuie să mă asigur că voi dormi bine și că mă voi recupera”, a transmis înotătorul român.

Tot despre David Popovici: 

Stupoare după ce David Popovici nu a prins podiumul la 200 metri liber: „E incredibil ce s-a întâmplat cu el în ultimii metri”
CM DE NATAȚIE
Stupoare după ce David Popovici nu a prins podiumul la 200 metri liber: „E incredibil ce s-a întâmplat cu el în ultimii metri”
Interviu altfel cu David Popovici: „Dacă reușesc să fiu mulțumit cu ceea ce am, atunci aș fi fericit cu viața mea” » De ce stă departe de rețelele sociale
CM DE NATAȚIE
Interviu altfel cu David Popovici: „Dacă reușesc să fiu mulțumit cu ceea ce am, atunci aș fi fericit cu viața mea” » De ce stă departe de rețelele sociale

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (38)
Eu_Sa_Fiu_Sanatos
Eu_Sa_Fiu_Sanatos  •  26 Iulie 2023, 13:27
Postat de redbuldog pe 25 Iulie 2023, 17:51

Hai rechinule capul sus,sa crezi in tine,sa muncesti cu aceiasi pasiune,si te vei intoarce negresit pe podium..!

el e libelula, nu rechin. asa a zis

ELENA.67
ELENA.67  •  26 Iulie 2023, 10:12

Mult succes, David! DUMNEZEU să te ajute!

dinamo100
dinamo100  •  26 Iulie 2023, 09:08

Il apreciez enorm pe baiatul asta! Ceva a gresit, dar asta numai el si staff-ul lui poate sti. Nimeni dintre noi are dreptul sa-i dea lectii. Singurul lucru pe care noi trebuie sa-l facem ca romani este sa fim alaturi de el. Hai David!

Vezi toate comentariile (38)
Comentează