SPORTURI  »  ALTELE  »  CE DE JUNIORI

David Popovici, energizat de aurul cucerit la 4x100m liber: „Nu ne oprim aici! Păstrăm echipa asta și pentru seniori”

David Popovici/ foto Raed Krishan
David Popovici/ foto Raed Krishan

Articol de GSP - Publicat marti, 05 iulie 2022 18:55 / Actualizat marti, 05 iulie 2022 19:05

România a cucerit aurul la proba de ștafetă 4x100m liber, din cadrul Campionatelor Europene de Juniori de la Otopeni.

David Popovici, Vlad Stancu, Ștefan Cozma și Patrick Dinu au obținut medalia de aur la proba de 4x100m, după un finiș de senzație. 

Popovici, dublu campion mondial la seniori, la probele de 100 și 200 de metri liber, s-a arătat extrem de entuziasmat că a putut concura în România.

Prima medalie pentru România la CE de Juniori de la Otopeni! Popovici, Stancu, Cozma și Dinu aduc AURUL la 4x100m liber, după un finiș fabulos!
CE DE JUNIORI
Prima medalie pentru România la CE de Juniori de la Otopeni! Popovici, Stancu, Cozma și Dinu aduc AURUL la 4x100m liber, după un finiș fabulos!

David Popovici, prima reacție după aurul la 4x100m liber

„A fost o strategie foarte bună, mă bucur că împreună am avut puterea să ne sincronizăm și să ne coordonăm atât de bine. Am muncit foarte mult și am reușit să câștigăm împreună. E mult mai greu decât mă așteptat. Legat de public, m-a energizat foarte tare. 

Mă simt foarte bine. Mă bucur că pot să reprezint o echipă atât de puternică și frumoasă. 

Vom păstra echipa și pentru seniori. Urmează Campionatele Europene de seniori. Până atunci mai avem 6 zile de competiție. Nu ne oprim aici! Cel mai minunat lucru a fost că am concurat la noi acasă”, a declarat David Popovici la finalul probei.

România, aur la 4x100m liber

Echipa României a surclasat Marea Britanie, iar podiumul a fost completat de Italia.

Popovici a plecat primul și a obținut un avans de o secundă după primii 100m. Britanicii au recuperat și au preluat controlul cursei. Patrick Dinu a avut însă o prestație incredibilă la ultimul schimb, reușind să recupereze pe ultimii metri distanța față de primul loc și să ajungă primul la finiș. Timpul României a fost 3:18.93, la numai 8 sutimi de britanici!

Citește și:

Reacția Anei Maria Popescu după ce David Popovici a fost premiat cu 200.000 de euro de Guvern: „S-a creat un precedent!” + Sfat pentru Guvern: „Abia atunci făceai ceva pentru sport”

Când se joacă Simona Halep - Amanda Anisimova în sferturile de finală de la Wimbledon 2022 + Cine transmite la TV

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
aerianaliana
aerianaliana  •  05 Iulie 2022, 19:41

Jos palaria pentru acesti copii minunati si pentru felul in care s-au batut pentru medalie! Au luptat pana la ultimii centimetri de bazin, cu o "rautate" si o dorinta de a castiga pe care rar mi-a fost dat s-o vad la sportivii romani. Le straluceau ochii cand s-au vazut pe podium, cu fanfara intonand imnul Romaniei. La David se vedea ca mai trecuse prin asta: era serios, desi sclipirile din ochii lui aratau bucuria. Ceilalti copii aveau niste zambete largi, ca-n ziua de Craciun cand gasesti cadoul pe care ti-l doreai inca din vara. Patriotismul lor, dorinta de a castiga ceva pentru tara asta care-i trimite sa se antreneze in niste "ligheane", "furia" cu care au concurat, dorinta de a se bate cu mai-marii omenirii in materie de inot - toate acestea ar trebui sa le fie predate politicienilor, la depunerea juramantului in Parlament, ministrilor si Presedintelui tarii, sub titlul: "Asa te lupti pentru tara ta." Felicitari, baieti! Hai Romania!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează