SPORTURI  »  ALTELE  »  CAMPIONATELE EUROPENE DE ÎNOT

CORESPONDENȚĂ DIN ROMA David Popovici, „băiatul nostru” la Foro Italico » În mai puțin de un an, înotătorul a devenit ca Simona Halep

David Popovici (foto: Raed Krishan/GSP) +12   FOTO
David Popovici (foto: Raed Krishan/GSP)

Articol de , - Publicat sambata, 13 august 2022 11:35 / Actualizat sambata, 13 august 2022 12:01

David Popovici a devenit în mai puțin de un an sportivul cu care se identifică românii din diaspora, așa cum s-a întâmplat și cu Simona Halep.

  • Jurnaliștii Gazetei, Roxana Fleșeru și Raed Krishan, se află la Roma, și transmit cele mai importante știri de la Campionatele Europene.
  • Competiția poate fi urmărită la TV pe TVR.
  • Finala lui David Popovici la 100 metri liber are loc azi, de la 19:22. Va fi liveTEXT pe GSP.ro 

„A înotat băiatul nostru?", vine întrebarea de dincolo de bar. O femeie blondă, care e de mulți ani în Italia, a zărit pe acreditare steagul României. Mixează câteva cuvinte din română cu unele în italiană, dar a rămas conectată la actualitatea din țară. 

E un bar din cadrul centrului de presă amenajat în burta Terenului Central de la Foro Italico, acolo unde Simona Halep a jucat două finale și a câștigat în 2020 trofeul. Ea e fata noastră. 

Am aflat asta după ce bărbatul care ne-a întâmpinat la cazare ne-a vorbit despre Simona pe care a văzut-o pe cel mai frumos teren din complexul roman, Pietrangeli, care acum e de negăsit pentru că în locul zgurii, organizatorii Campionatelor Europene de Natație au pus apă, acesta găzduind întrecerile de înot sincron. Statuile în mărime naturală din marmură, care înconjoară arena, acum au trecut în plan secund.

A doua zi a întrecerii continentale l-a avut în prim-plan pe David Popovici, înotătorul pe care-l urmăresc toți specialiștii, după cum ne-a confirmat și românca de dincolo de barul din centrul media: „Am auzit vorbindu-se mult de el", spune cu zâmbet larg.

David Popovici, așteptat să doboare recordul mondial în finala de azi! Cine transmite la TV
NATAȚIE
David Popovici, așteptat să doboare recordul mondial în finala de azi! Cine transmite la TV

David Popovici a făcut valuri

De un an de zile despre puștiul din România se tot vorbește, iar performanțele sale au pus și mult combustibil în aceste discuții, fiindcă a realizat lucruri incredibile pe care doar marii campioni le-au mai atins la vârsta sa.

Faptele lui din bazin l-au dus pe primul loc într-un top al personajelor de urmărit la Campionatele Europene de la Roma alcătuit de Gazzetta dello Sport. Pe lângă performanțe, David i-a cucerit pe mulți cu zâmbetul său ștrengăresc, cu glumele sale subtile, cu tupeul dat de valoare, cu maturitatea și inteligența.

După o ploaie care a răcorit Roma joi noaptea, vineri dimineață vremea a fost mai blândă față de ultimele zile. Un cadru tocmai bun de înotat, deși pe David Popovici nu-l influențează în niciun fel condițiile atmosferice, așa cum a spus după debutul la CE de la Roma. 

Printre copaci înalți și iarbă verde în complexul pe care și l-a dorit Benito Mussolini și care a fost proiectat de Enrico Del Debbio și Luigi Moretti, fiind realizat între 1928 și 1938, românul în vârstă de 17 ani a început o nouă aventură europeană. De data aceasta printre seniori, nu printre juniori, așa cum se întâmplase anul trecut, tot la Roma și tot la Foro Italico.

David Popovici (foto: Raed Krishan/GSP)
David Popovici (foto: Raed Krishan/GSP)
David Popovici (foto: Raed Krishan/GSP)
David Popovici (foto: Raed Krishan/GSP)
David Popovici (foto: Raed Krishan/GSP)
+8 FOTO

Italienii știu să facă spectacol la Campionatele Europene de Înot

De dimineață, spectatorii au ocupat doar câteva scaune în soare, printre ei și un grup de români, cu un steag tricolor. În reuniunea de seară, cea a finalelor, italienii au umplut tribuna. 

Natația pentru ei e unul dintre sporturile care aduc medalii, iar tradiția face audiență. Decibelii au urcat pentru fiecare cursă în care italienii s-au impus. Și în toată această nebunie, David Popovici va înota aproape în fiecare zi, el urmând ca după finala de la 100 metri liberi să participe și la 200, și la 400, dar și cu ștafeta de 4x100. „Băiatul nostru" vrea să se distreze.

Citește și: 

Mesajul lui Cesar Cielo, după ce David Popovici a fost la 7 sutimi să-i doboare recordul mondial: „Îmi provoci atacuri de acord”

Patrick Mouratoglou, surpriză uriașă pentru Simona Halep înaintea meciului cu Coco Gauff

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează