SPORTURI  »  ALTELE  »  JUDO

De două ori bronz » Andreea Chițu și Monica Ungureanu au urcat pe podium la Europenele din Kazan

Andreea Chițu e obișnuită cu podiumurile la Europene // FOTO EJU
Andreea Chițu e obișnuită cu podiumurile la Europene // FOTO EJU

Articol de - Publicat sambata, 23 aprilie 2016 00:00

Andreea Chițu și Monica Ungureanu au urcat pe podium la Kazan și și-au asigurat și prezența la Jocurile Olimpice de la Rio.

Andreea Chițu nu și-a putut apăra titlul european câștigat în 2015, la Baku (Azerbaidjan). Liderul mondial de la categoria 57 de kilograme a pierdut joi seara, în semifinale, la Europenele de la Kazan (Rusia). Românca a intrat în recalificări pentru medalia de bronz, câştigând bătălia pentru podium cu Eveline Tschopp (Elveția).

Monica Ungureanu (48 kg) a obținut și ea tot medalia de bronz. Monica și-a câștigat grupa, dar a pierdut în fața belgiencei Charlie van Snick, cea care avea să devină și campioană continentală.

Monica, locul 7 mondial înaintea Europenelor de la Kazan, va coborî un loc, dar nu mai poate rata calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio. Pentru Ungureanu este cea mai importantă medalie pe plan internațional, judoka de 28 de ani stând până nu demult în umbra fostei campioane olimpice de la Beijing, Alina Dumitru.

Corina Căprioriu (57 kg) a pierdut, în faza grupelor, în fața bulgăroaicei Ivelina Ilieva, locul 30 mondial, cea care avea să câștige argintul categoriei. Căprioriu are și ea locul acontat la Rio, fiind pe poziţi a 2-a mondială înaintea Europenelor de la Kazan.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
bakunin
bakunin  •  23 Aprilie 2016, 11:04

Andreea Chitu concureaza la categoria 52 kg!!!!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează