SPORTURI  »  ALTELE  »  SCHI ALPIN

De neoprit! În ciuda accidentărilor, Lindsey Vonn continuă şirul victoriilor

Articol de - Publicat luni, 19 ianuarie 2015 00:00 / Actualizat duminica, 18 ianuarie 2015 19:24

Lindsey Vonn poate depăşi azi, la Cortina d'Ampezzo, recordul egalat ieri de 62 de victorii în Cupa Mondială

Ieri, americanca Lindsey Vonn a confirmat că rămîne una dintre cele mai bune schioare din lume din toate timpurile. Ea a egalat recordul de 62 de victorii în Cupa Mondială deţinut de austriaca Annemarie Moser-Proll. La 30 de ani, americanca s-a impus în întrecerea de coborîre de la Cortina d'Ampezzo, iar în mai puţin de 24 de ore va avea ocazia să şi doboare acestă performanţă, după ce va lua startul azi în cursa de Super-G, tot în staţiunea italiană.

Lindsey Vonn schiază şi cîştigă în acest sezon de parcă nu ar fi trecut prin două intervenţii chirurgicale la genunchiul drept, care au ţinut-o departe de pîrtii tot sezonul trecut. Frumoasa blondă s-a accidentat în luna februarie a anului 2013, după ce a suferit o căzătură la Campionatele Mondiale de la Schladming (Austria). După o convalescenţă prelungită, Vonn nu a reuşit să se recupereze pentru Jocurile Olimpice de la Soci 2014. Mai mult, în acea perioadă a fost nevoită să suporte o nouă operaţie la genunchi.

După un şi jumătate de pauză, medaliata cu aur olimpic la Vancouver 2010 şi dubla campioană mondială a revenit în activitatea competiţională pe 6 decembrie 2014, debutînd cu o victorie la etapa de Cupă Mondială de la Lake Louise, din Canada. Tot în proba de coborîre a cîştigat şi pe 20 decembrie, la Val-d'Isère, Franţa, şi a continuat ieri, la Cortina d'Ampezzo.

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează