ALTELE  ·  BIATLON

Debut cu dreptul » Martin Fourcade, victorie în etapa de Cupă Mondială de la Pokljuka

FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages

Vineri, 07 Decembrie 2018

Francezul Martin Fourcade (30 de ani) a început sezonul de biatlon cu o victorie la Pokljuka, Slovenia, în cursa de 20 kilometri individual.

Vremea caldă aduce probleme pentru toate sporturile de iarnă. Programată inițial pe 5 decembrie, etapa de Cupă Mondială de la Pokljuka a fost amânată din cauza ceții. Biatloniștii însă au putut începe sezonul joi, când în cursa de 20 kilometri individual s-a impus Martin Fourcade.

Podiumul a fost completat de Johannes Kuehn (Germania) și de Simon Eder (Austria). Francezul în vârstă de 30 de ani este la a cincea victorie consecutivă în Slovenia.

Fourcade a reușit să se impună în cea mai lungă cursă a biatlonului chiar și după ce a ales să plece printre ultimii. "A fost o mare greșeală. Ne așteptam să ningă peste noapte, dar când am ajuns pe pistă am văzut că era mai mult gheață. Mi-am dat seama că a fost cea mai proastă decizie pe care o puteam lua, dar tragerea la sorți nu se mai reface", a spus Fourcade. El a trebuit să se bazeze pe tragerile din poligon. "Sunt bucuros că am reușit să am o tragere curată, pentru că era singura mea opțiune. Pista a fost din ce în ce mai grea", a subliniat el.

Vineri, la Pokljuka, are loc proba de 10 km individual sprint.

75de victorii în etapele de Cupă Mondiale are Martin Fourcade

7Globuri de cristal, care se acordă la final de sezon pentru cel mai bun biatlonist, a adunat Martin Fourcade, el impunându-se din 2012 încoace

Comentarii (2)

lionforever  •  07 Decembrie 2018, 21:23

Încă nu este în vârf de formă Martine s-a văzut azi la sprint, alta data cu o ratare castiga azi a fost depășit de oameni cu două ratări.

fibra  •  07 Decembrie 2018, 14:11

Formidabil Fourcade e o placere sa-l urmaresti,dupa ce acelasi lucru a fost cu Poiret. Johannes Boe,Eder,Schemp,Shipulin,sunt alti maestri ai biatlonului. Un sport spectaculos ca si sariturile de la trambulina,nu se compara cu,vai mama ei Liga I la care te uiti doar daca castigi bani de pe urma ei.

Vezi toate comentariile (2)

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
11:00 Tenis

Roland Garros

Eurosport 2
12:00 Tenis, WTA

Turneul din Strasbourg

Digi 2
12:00 Tenis, ATP

Turneul din Lyon

Digi 4, Telekom 3
14:15 Ciclism

Turul Italiei

Eurosport
19:00 Baschet M

Steaua - Dinamo

Digi 3
20:30 Fotbal, Liga 1

Gaz Metan Mediaș - Voluntari

Digi 1, Telekom 1, Look
21:30 Fotbal, Germania

Stuttgart - Union Berlin

Digi 2
Program TV complet

Liga 1

Play-off