SPORTURI  »  ALTELE  »  CAMPIONATUL MONDIAL DE SNOOKER 2011

Debut de Campionat Mondial la Crucible » Campionul en-titre la snooker, Neil Robertson, a ieşit din primul tur

Articol de GSP - Publicat duminica, 17 aprilie 2011 00:00 / Actualizat duminica, 17 aprilie 2011 18:56

UPDATE //  A început şi disputa dintre Stephen Hendry şi Joe Perry. După cinci jocuri, Hendry, numărul cinci mondial, conduce cu scorul de 3-2. Scoţianul a reuşit un break de 133 de puncte, cel mai mare al acestui debut de meci.

 

UPDATE // Ding Junhui, număr patru în ierarhia mondială, face instrucţie la această oră cu scoţianul Jamie Burnett. Chinezul de 24 de ani conduce cu 8-1, două dintre break-uri fiind de peste 100 de puncte (117, 128). În această fază a competiţiei se joacă după sistemul "cel mai bun din 19".

 

Toţi iubitorii snookerului sînt în aceste zile cu ochii îndreptaţi spre Sheffield, teatrul din Crucible găzduind Campionatul Mondial, ediţia 2011. Meciul de debut i-a revenit, ca de fiecare dată, campionului mondial en-titre, Neil Robertson, cel care s-a duelat cu Judd Trump, în încercarea de a-şi apăra titlul. Prima din maratonul celor 17 zile a adus rezultate neaşteptate, publicul fiind ţinut cu sufletul la gură pînă tîrziu în noapte.

Cu toate că atît Robertson cît şi Trump au început ezitant, stresul unui asemenea turneu punîndu-şi amprenta asupra evoluţiei celor doi, disputa a devenit dramatică în sesiunea de seară. Australianul, număr 5 mondial, a pierdut cu 8 la 10 disputa cu englezul Trump, jucător de 21 de ani (nr. 14 în clasamentul mondial), egalînd contraperformanţa lui Steve Davis (1982), Dennis Taylor (1986), Graeme Dott (2007) de a pleca acasă încă din primul tur.

Vezi aici VIDEO cu break-ul decisiv reuşit de Judd Trump.

 

Shaun Murphy şi Ali Carter sînt foarte aproape în acest moment să treacă de Marcus Campbell şi respectiv Dave Harold, aceştia concretizînd cu brio postura de favoriţi.

Shaun Murphy 10-1 Marcus Campbell (final)
Ali Carter 8-1 Dave Harold
Jamie Cope 10-7 Andrew Pagett (final)
Mark Williams 6-3 Ryan Day

 

Astăzi vor începe alte două dispute, Ding Junhui urmînd să îl întîlnească pe Jamie Burnett iar Stephen Hendry va încerca să cîştige în faţa lui Joe Perry.

GSP.RO te va ţine la curent cu evoluţia scorului.

Playtech: Mihai Gâdea, dezvăluire șocantă despre Nicușor Dan. Ce a spus în direct la Antena 3


Comentarii (1)
ockiu
ockiu  •  17 Aprilie 2011, 15:08

poi cred ca l-a scos cel care va iesi campion in acest an. Trump e pe val si va fi greu sa piarda.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează