SPORTURI  »  ALTELE  »  DECES

Decizia tragică pe care a luat-o Marieke Vervoort, campioană la Jocurile Paralimpice: a ales să fie eutanasiată!

Articol de - Publicat miercuri, 23 octombrie 2019 17:54

Belgianca Marieke Vervoort, campioană la Jocurile Paralimpice, a fost eutanasiată, marţi, la vârsta de 40 de ani.

Marieke Vervoort suferea de de o boală degenerativă a coloanei vertebrale care îi provoca dureri atroce în tot corpul, iar calitatea vieții sale s-a deteriorat în ultimii ani.

Pentru că în Belgia eutanasia este legală, Marieke a anunțat după Jocurile Paralimpice de la Rio că ar putea recurge la acest gest dacă starea sa de sănătate se va înrăutăţi: „Mă bucur de fiecare moment. Când voi avea mai multe zile rele decât bune, voi semna actele pentru eutanasiere, dar nu e încă timpul'', spunea Vervoort într-o conferinţă de presă susţinută în timpul Jocurilor Paralimpice de la Rio. 

Marieke Vervoort avea doar 14 ani când a fost diagnosticată cu această boală, însă și-a găsit alinarea în sport, practicând baschet în scaun rulant, dar şi înot şi triatlon.

Belgianca a câştigat medalia de aur în proba de 100 m şi argintul la 200 m în curse în scaun rulant la Jocurile Paralimpice de la Londra, în 2012, precum şi argintul la 400 m şi bronzul la 100 m, în 2016, la Rio. 

Vervoort a fost una dintre susținătoarele eutanasiei în astfel de cazuri grave și a spus că accesul la ea i-a dat curajul să trăiască atât cât a făcut-o, ea a insistând că această practică nu ar trebui privită ca o '„crimă''.

Dacă nu aş fi avut această posibilitate cred că m-aş fi sinucis deja, deoarece este foarte greu să trăieşti cu atât de multă durere, suferinţă şi nesiguranţă. Pentru mine e ca și cum ai face o operație, adormi, doar că apoi nu te mai trezești'', spunea Marieke.

VEZI ȘI:

VIDEO Donna Vekic și Maria Sakkari au fost eliminate de la WTA Elite Trophy!

Simona Halep lămurește situația lui Daniel Dobre după revenirea lui Darren Cahill: „O spun foarte lejer și foarte deschis”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (30)
strickland
strickland  •  24 Octombrie 2019, 06:03
Postat de rivaldinho pe 24 Octombrie 2019, 00:07

***

Era bolnava de distrofia simpatica reflexa ... pentru ca era lesbiana????? Ce legatura are inclinatia sexuala cu o boala genetica congenitala? E ca si cum ai spune ca jucatoarele de volei nu au talent la handbal pentru ca nu au ochi albastri... Orientarea sexuala este determinata de cromozomul XY. Cu tendinta aceea te nasti, nu o dobandesti prin ... autocovingere. Citeste si tu niste articole de specialitate inainte sa iti dai cu parerea. Tu cand vrei sa afli de ce te doare capul, il intrebi pe prietenul tau sudor, nu te duci la doctor?

strickland
strickland  •  24 Octombrie 2019, 05:48
Postat de rivaldinho pe 24 Octombrie 2019, 00:06

Crima legala!!! Daca Dumnezeu e interzis crima, astia o fac... Vai de capul nostru! De ce sa se faca si statul si medicii vinovati de asa ceva? Pentru ca asa lucreaza diavolul in Belgia si alte state. Sa se fi sinucis asta! E penibil, acum nu mult timp era sportiva, iar acum a dorit sa moara. Nu existau medicamente care sa ii aline durerea? Ba da!

Nu am inteles niciodata argumentele astea religioase. Ok, Dumnezeu a interzis sinuciderea, deci tu, care probabil asculti de Dumnezeu, nu te vei sinucide. Ce treaba ai tu cu altii? Daca Dumnezeul tau exista, acea persoana va ajunge in iad, nu tu. Si care e problema ta aici? Ce e asa socant? Si toti musulmanii tot in iad ajung, toti evreii, si toti catolicii si ceilalti crestini de pe planeta asta care nu cred in varianta specifica a lui Dumnezeu in care crezi tu. . Sau iti place sa judeci pe altii? Parca am citit undeva ca e un pacat sa faci asta.

novacbabba
novacbabba  •  24 Octombrie 2019, 01:54
Postat de q2016 pe 23 Octombrie 2019, 18:17

Eutanasia nu este o alegere a omului bolnav, ci o crima. daca eutanasia este o solutie, atunci si sinuciderea este, dar fara falsitatea ca ne pasa de victima si ca ar trebui tratata psihologic, bla, bla... Eutanasia este un sacrilegiu extrem de grav. Ca sa nu mai punem la socoteala ca Belgia (o tara bolnava rau) doreste sa legifereze eutanasia cu aprobare exclusiva din partea apartinatorului (in anumite conditii, care pot fi indeplinite... contra cost, nu-i asa?). Este o perspectiva sinistra. Viata a devenit o gluma, iar moartea o moda.

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (30)
Comentează