SPORTURI  »  ALTELE  »  LUPTE

Delegația României pentru Tokyo a ajuns la 66 de sportivi!

Alin Alexuc Ciurariu FOTO Imago Images
Alin Alexuc Ciurariu FOTO Imago Images

Articol de - Publicat sambata, 08 mai 2021 21:21 / Actualizat sambata, 08 mai 2021 21:34

Alin Alexuc Ciurariu s-a calificat, sâmbătă, la Jocurile Olimpice din acest an, el fiind al treilea luptător român care reușește să obțină biletul pentru Japonia la turneul preolimpic de la Sofia

Alin Alexuc Ciurariu va participa la Tokyo la a treia sa ediție de Jocuri Olimpice, după cele din 2012 (locul 16) și 2016 (locul 5). Românul în vârstă de 31 de ani și-a obținut biletul la turneul de la Sofia, unde a trecut la categoria 130 de kilograme, stilul greco-romane, de Alimkhan Syzdykov (Kazahstan),  de Arata Sonoda (Japonia) și în semifinale de Andrjzej Krajewski (Polonia). 

Dinamovistul este al treilea luptător tricolor care reușește să se califice grație turneului mondial preolimpic din Bulgaria. Primul a fost, vineri, Albert Saritov la categoria 97 kg, stilul libere. Sportivul de origine cecenă a adus României medalia de bronz la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, în 2016. 

El a fost urmat apoi de Andreea Beatrice Ana, care a obținut calificarea la 53 kg, ea urmând să participe la prima ediție de Jocuri Olimpice din carieră.

Cei trei i se alătură Alinei Vuc, cea care și-a obținut biletul de Tokyo încă din 2019, de la Campionatele Mondiale, acolo unde s-a clasat pe poziția a doua. Delegația României pentru Tokyo a ajuns la 66 de sportivi calificați. 

13 luptători românia trimis federația la turneul preolimpic de la Sofia pentru a obține un bilet de JO

Români calificați la JO

  • Atletism (5): Florentina Iuşco și Alina Rotaru (săritura în lungime), Claudia Bobocea (1.500 m), Daniela Stanciu (săritura în înălţime), Alin Firfirică (aruncarea discului)
  • Baschet (4): echipa feminină de baschet 3x3
  • Box (1): Cosmin Gîrleanu (cat. 52 kg)
  • Canotaj (18): patru rame masculin, dublu vâsle feminin - categorie uşoară, patru rame feminin, dublu vâsle masculin, dublu vâsle feminin, dublu rame feminin, dublu rame masculin
  • Ciclism (2): Vlad Dascălu mountain bike, 1 loc nenominal cotă parte la ciclism pe şosea
  • Fotbal (18): echipa naţională olimpică
  • Gimnastică artistică (3): Maria Holbură Marian Drăgulescu, Larisa Iordache
  • Înot (2): Robert Glinţă și Daniel Martin (100 m spate)
  • Kaiac-canoe (2): canoe-2 masculin - 1.000 m
  • Lupte (4): Alina Vuc (cat. 50 kg), Andreea Ana (cat. 53 kg), Albert Saritov (cat.97 kg, libere), Alin Alexuc Ciurariu (cat.130 kg, greco-romane)
  • Scrimă (2): Ana Maria Popescu (spadă), Iulian Teodosiu (sabie)
  • Tenis de masă (4): echipa feminină formată din 3 jucătoare, Ovidiu Ionescu
  • Tir sportiv (1): Laura Ilie (puşcă aer comprimat 10 m)

Citește mai multe știri din sport:

Nantes Atlantique - Minaur Baia Mare 36-34. Minaur a pierdut în semifinalele EHF European League. Dezastru pe interul stânga!

Simona Halep și-a aflat tabloul de la Roma » Adversare complicate pentru campioana en-titre

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează