SPORTURI  »  ALTELE  »  SALA POLIVALENTĂ CLUJ

Deschidere cu muzică pop » S-au terminat lucrările la cea mai mare Sală Polivalentă din România

Articol de - Publicat joi, 25 septembrie 2014 00:00 / Actualizat miercuri, 24 septembrie 2014 23:23

Primul eveniment găzduit de arena din Cluj, care a costat 20 de milioane de euro, va fi concertul lui James Blunt.

După 4 ani de lucrări şi tergiversări, cea mai modernă sală de sport multifuncţională din România, care poate găzdui competiţii sportive indoor, dar şi concerte sau evenimente, este gata.

Momentul a fost marcat de edilul clujean Emil Boc, care a declarat că "avem de-a face cu o adevărată bijuterie a sportului şi a divertismentului. Noua Sală Polivalentă corespunde standardelor şi cred că va fi, pentru mulţi ani de aici înainte, cea mai frumoasă şi modernă din România, dacă nu cumva şi din centrul şi estul Europei".

Construcţia, amplasată perfect lîngă stadionul Cluj Arena, a costat aproximativ 90 de milioane de lei (20 de milioane de euro), de trei ori mai puţin în comparaţie cu proiectul Sălii din Bucureşti, care se ridică la 65 de milioane de euro.

Primele meciuri, în noiembrie
După încheierea procedurilor de recepţie, Polivalenta din Cluj va fi funcţională pe 15 octombrie, cînd este programată şi deschiderea oficială. Primul eveniment găzduit de noua arenă nu va fi însă unul sportiv, ci unul muzical: concertul lui James Blunt din 31 octombrie.

Primele meciuri care ar putea avea loc în noua sală sînt cele din cupele europene ale echipei de baschet masculin U-BT Cluj şi ale formaţiei de handbal feminin U Alexandrion. Băieţii de la U-BT joacă în EuroChallenge cu TS Medical Park, pe 11 noiembrie, iar handbalistele în 15/16 noiembrie, în Cupa Cupelor, cu Radnicki Kragujevac.

Sala dispune de o pardoseală demontabilă care ajută la practicarea mai multor sporturi, de un cub video unic în România, pe care se pot difuza imagini HD din timpul competiţiilor sportive, de tribune retractabile, ce permit montarea unei scene pentru concerte sau spectacole, şi de o parcare subterană de 450 de locuri. Există şi o sală de încălzire pentru sportivi, comparabilă cu o sală de sport, care va permite efectuarea de antrenamente.

7.200 locuri pe scaune şi 10.000 la concerte este capacitatea Sălii Polivalente din Cluj

Top săli din România
1. Sala Polivalentă din Cluj: 7.200 de locuri
2. Sala Polivalentă din Bucureşti: 4.500 de locuri
3-4. Sala Polivalentă din Craiova şi Sala Polivalentă din Piatra-Neamţ: 4.000 de locuri

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (7)
vl1717
vl1717  •  26 Septembrie 2014, 13:20

Vazuta de afara,noaptea, e ca si Alianz Arena!!!

unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  26 Septembrie 2014, 00:42
Postat de sibman pe 25 Septembrie 2014, 09:35

Frumoasa, felicitari si poate vor mai urma si alte asemenea constructii in tara.

vor mai urma, cu siguranta. sa speram ca nu se va mai fura atat in tara asta..

unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  26 Septembrie 2014, 00:41
Postat de solomon_i pe 25 Septembrie 2014, 10:08

Frumoasa sala !Bravo clujenilor !

corect, nimic de zis, sala este superba.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează