SPORTURI  »  ALTELE  »  CAMPIONATE MONDIALE

Dezastru! România nu reuşeşte să califice nici o barcă în finalele campionatelor lumii

Cristi Ilie şi George Palamariu sînt aproape de a-şi realiza obiectivul, calificarea la Rio // Foto: worldrowing
Cristi Ilie şi George Palamariu sînt aproape de a-şi realiza obiectivul, calificarea la Rio // Foto: worldrowing

Articol de - Publicat vineri, 04 septembrie 2015 00:00

Trei echipaje păstrează însă şanse de a obţine viza pentru Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.

Fapt fără precedent în istoria canotajului românesc! La Mondialele de la Aiguebelette (Franţa), România nu va avea nici o barcă în finală. Asta înseamnă că nici un echipaj nu a reuşit să se claseze între primele 6 din lume!

Bărcile la care România avea tradiţie şi care au adus medalii, mai mereu, parcă au fost sparte! După eşecul de la 8 plus 1, de miercuri, ieri a fost rîndul bărcii de doi rame să dezamăgească.

Cristina Grigoraş (25 de ani) şi Laura Oprea (23 de ani), o barcă tînără, de altfel, aflate la al doilea Campionat Mondial, nu au mai reuşit să se califice în finală. După ce anul trecut au obţinut locul 4 la Amsterdam.

În semifinala  a doua de ieri, româncele s-au clasat abia pe locul 5, în spatele Marii Britanii, Noii Zeelande, Danemarcei şi Poloniei, doar peste Belarus. În aceste condiţii, România va intra în finala B alături de Polonia, Belarus, Cehia, Irlanda şi China. Miza va fi uriaşă, evitarea ultimul loc, cel care nu asigură locul la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.

Nici băieţii nu au putut

La masculin, aşteptările nu erau prea mari, ei nepornind cu şanse la medalii. Chiar şi aşa însă, băieţii au şanse mari să califice două bărci la Rio.

Echipajul de dublu rame, Cristi Pîrghie şi George Palamariu, a terminat pe 5 semifinala a doua de ieri, pe lacul Aiguebelette. Băieţii vor intra în finala B, sîmbătă, pentru a-şi asigura calificarea la Jocurile Olimpice. Vor lupta cu Franţa, Spania, SUA, Africa de Sud şi Canada pentru a evita ultimul loc.

La fel stau lucrurile şi la patru rame. Clasaţi tot pe locul 5 în semifinale, Cosmin Macovei, Constantin Adam, Andrei Gontaru şi Vasile Cozmiuc vor trage în finala B, cu gîndul la Rio. Vor trebui să depăşească, sîmbătă, cel puţin una dintre bărcile care vor lua startul: Grecia, Belarus, Rusia, Spania şi SUA.

Medaliile României la ultimele 5 ediţii ale CM

Poznan 2009 2 de argint
Hamilton 2010 1 bronz
Bled 2011 -
Chungju 2013 2 de argint
Amsterdam 2014 -

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close