SPORTURI  »  ALTELE  »  UFC

Diana Belbiță, înfrângere în UFC » A pierdut la puncte: „Credeam că am făcut totul pentru a câștiga”

Articol de GSP - Publicat duminica, 20 februarie 2022 08:32 / Actualizat duminica, 20 februarie 2022 08:54

Diana Belbiță (25 de ani) a fost învinsă de brazilianca Gloria de Paula (26 de ani) în gala UFC Las Vegas 48, la capătul unei lupte echilibrate.

Românca stabilită în Canada căuta a doua victorie din UFC, după ce din vara lui 2021, însă a pierdut la puncte, după o decizie în unanimitate.

Diana Belbiță, înfrângere în gala UFC Las Vegas

 

La al treilea meci în UFC, Gloria De Paula a obținut prima sa victorie în cea mai importantă serie din MMA. Brazilianca a punctat mai bine cu loviturile de pumn și de picior, iar cei trei arbitrii au văzut-o câștigătoare în unanimitate. 

Belbiță a început mai agresiv meci, a căutat să domine centrul octogonului, în timp ce De Paul a încercat s-o surprindă cu lovituri rapide.  Brazilianca a avut o încercare de a duce lupta la sol în prima rundă, dar nu a reușit. Ulterior, a reușit să pareze mai bine loviturile româncei, dar cei trei arbitrii au decis că Belbiță a câștiga runda.

În runda secundă, De Paula a fost mai eficientă cu lovituri de jab și cu directele, reușind s-o rănească pe Belbiță și asigurându-și un punctaj mai mare. Runda a treia a fost echilibrată, iar în final, cele două luptătoare au încheiat duelul trimițând lovituri puternice.

Cum au notat cei cei arbitri:

  • Runda 1: Belbiță (10-9, 10-9, 10-9)
  • Runda 2: Gloria De Paula (10-9, 10-9, 10-9)
  • Runda 3: Gloria De Paula (10-9, 10-9, 10-9)
  • Total: 29-28, 29-28, 29-28 pentru Gloria De Paula

„Credeam că am făcut ce era necesar pentru a câștiga, dar ...” , a fost mesajul scurt scris de Belbiță pe Twitter, după meci.

Am fost foarte emoționantă. A fost greu, am simțit presiunea, dar asta m-a motivat. A fost greu să vin după două înfrângeri. Credeam că va fi mai ușor s-o pun la podea, dar ea se apară foarte bine. În mintea mea, urma să se întâmple altceva. Credeam că am câștigat toate rundele, dar în pauze cei din echipă îmi spuneau că e foarte echilibrat și că trebuie să forțez
 – Gloria De Paula

FOTO. Diana Belbilă, înfrângere în UFC

+2 FOTO
  • FOTO: twitter.com/ufc

Citește și: 

Fenomenul Gu » Sportiva născută în SUA, dar care reprezintă China, face spectacol la Jocurile Olimpice

Jelena Ostapenko e campioană la Dubai! A câștigat fără emoții finala, după un nou 6-0 administrat adversarei

Playtech: ȘOC! Cine este femeia care a stat în dreapta lui Klaus Iohannis la parada de 1 decembrie. Ce s-a întâmplat cu Carmen Iohannis


Comentarii (2)
192486884818821
Mihnea Ilie  •  20 Februarie 2022, 10:35

,, Spune-mi doamna, imediat,,... ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  20 Februarie 2022, 09:48

...o mare sportiva...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează