SPORTURI  »  ALTELE  »  SPORTURI

Direcţionaţi la Turism » COSR a aşteptat în zadar banii de la Loteria Naţională

Carmen Tocală şi-a intrat în pîine la ANST
Carmen Tocală şi-a intrat în pîine la ANST

Articol de - Publicat vineri, 08 iunie 2012 00:00 / Actualizat joi, 07 iunie 2012 22:16

Profitul net al Loteriei Naţionale care revenea sportului a ajuns să fie împărţit cu MDRT, ultima cedare de drepturi fiind girată de către Doina Melinte.

Carmen Tocală şi-a propus în primele zile de mandat la conducerea Autorităţii Naţionale pentru Sport şi Tineret să verifice toate documentele instituţiei. "Să văd cu ce bagaj plec la drum", a explicat noua şefă a sportului românesc.

Tot în aceste zile s-a întîlnit şi cu reprezentanţii forului olimpic român, care i-au transmis care sînt datoriile financiare ale instituţiei pe care o reprezintă faţă de COSR: banii de la Loteria Naţională, respectiv profitul net al activităţii de pronosticuri sportive, şi cota parte din accizele pe alcool şi tutun din 2010 şi pînă în prezent.

"Am dat telefoane, m-am uitat în documente şi am aflat cu surprindere că, în urma unor ordine semnate în ultimii ani, banii de la Loteria Naţională care reveneau sportului au ajuns să fie împărţiţi cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului. Mai mult, MDRT a ajuns să primească 60 la sută din ei!" a explicat Tocală, ultima cedare de drepturi fiind semnată de fosta şefă a ANST, Doina Melinte. "Oricum, am fost informată că Loteria nu a avut profit net în ultimii doi ani", a precizat oficialul.

COSR nu a pierdut însă tot. În urma verificărilor şi telefoanelor date de Tocală, forul olimpic îşi va recupera banii din accizele pe tutun şi alcool. "Este vorba despre o sumă mare, de 17,5 milioane de lei. Aproape 4 milioane de euro. Am întocmit actele pentru obţinerea lor", a afirmat preşedintele ANST. "Prin acceptarea acestor cedări de bani către alte instituţii, cei care s-au aflat la conducere au făcut cel mai mare deserviciu sportului" a fost reacţia secretarului general al COSR, Ioan Dobrescu.

Zi de curăţenie!
Noua preşedintă a ANST le-a transmis tuturor angajaţilor să se prezinte azi la birouri îmbrăcaţi în ţinută lejeră. "Vom face voluntariat. Vom spăla geamurile, vom aranja spaţiile verzi din jurul clădirii, vom curăţa tot ce e de curăţat", a mărturisit ieri Carmen Tocală.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează