SPORTURI  »  ALTELE  »  CANOTAJ

Două bărci de canotaj în plus calificate la Tokyo 2020! Zi importantă și sâmbătă! Citește analiza lui Marian Ursescu

Articol de - Publicat vineri, 30 august 2019 14:27

Alte două bărci au obținut vineri calificarea la Jocurile Olimpice din Tokyo, ediția 2020. România are până acum 5 echipaje, iar alte 4 așteaptă în blocstarturi. 

La 20 de ani, Simona Radiș și Nicoleta Bodnar au fost vineri, la Mondialele de la Linz, în centrul atenției delegației României, Cele două "tricolore" au câștigat de o manieră entuziasmantă semifinala în care au luat parte și s-au calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Cele două vâslașe au făcut o cursă tactică perfectă. Au fost pe locul 5 după primii 500 de metri, dar la doar trei zecimi ce primul loc și de acolo au început să urce. 

Și-au lăsat adversarele să se agite, mărind strocul pe ultima jumătate a cursei. Au fost pe 3 la 1.000 de metri, pe 2 la 1.500 de metri, trecând în frunte la 1.700 de metri. Nu au mai cedat până la final, și au ridicat brațele pe linia de finiș. Un vis devenit realitate pentru cele două puștoaice. 

Motoare diesel

Și cursa băieților de la dublu vâsle, Ioan Prundeanu și Marian Enache, a fost oarecum asemănătoare cu a fetelor. Numai că aici au fost mult mai multe emoții. "Tricolorii" au fost ultimii la 500 de metri și au urcat doar pe locul 5 la 1.500 de metri.

S-au încălzit însă mai greu și au dat drumul la brațe pe ultimii metri. Un finiș incredibil pentru cei doi canotori români care au trecut linia de sosire pe locul 2. Calificare în finală, dar și la Jocurile Olimpice. O premieră pentru Prundeanu (26 de ani) și Enache (24 de ani). 

În schimb, vicecampionii mondiali de anul trecut, Marius Cozmiuc și Ciprian Tudosă au ratat la fotofiniș calificarea în finală. Într-o semifinală nebună, incredibil de echilibrată, cei doi au trecut linia de sosire pe locul 4, la doar 60 de sutimi de secundă de barca Franței, locul 3, și la 310 miimi de locul 2! 

De altfel, primele patru bărci au venit în mai puțin de jumătate de secundă! 
Șansele de calificare la Tokyo rămân însă intacte, Marius și Ciprian trebuind să ocupe unul dintre primele 5 locuri în finala B, de sâmbătă. Au practic de evitat ultimul loc. 

Două bărci de canotaj în plus calificate la Tokyo 2020! Zi importantă și sâmbătă! Citește analiza lui Marian Ursescu

Bărcile calificate la Jocurile Olimpice

  • F dublu vâsle, categorie ușoară Gianina Beleagă, Ionela Cozmiuc
  • F dublu vâsle Simona Radiș, Ancuța Bodnar
  • F patru rame Ioana Vrânceanu, Viviana Bejinariu, Mădălina Bereș, Denisa Tâlvescu
  • M dublu vâsle Ioan Prundeanu, Marian Enache
  • M patru rame Mihăiță Țigănescu, Vasile Semciuc, Constantin Berariu, Cosmin Pascari

Sâmbătă, trei finale, duminică alte trei

Șase bărci românești au rămas în cursa pentru medalii la Mondialele de la Linz. Trei dintre acestea vor lua startul în finalele de sâmbătă, iar alte trei duminică. 

Sâmbătă va fi rândul campioanelor mondiale din dublu vâsle, Beleagă și Cozmic, și a bărcilor de patru rame, masculin și feminin. Duminică vor fi la start, bărcile de dublu vâsle, dar și barca regină, de 8 plus 1 feminin. 

Fetele de la 8 plus 1 trebuie să ocupe unul dintre primele 5 locuri pentru biletul pentru Tokyo, lupta fiind însă acerbă. Din cele 6 participante, doar două vin din Europa în finală (România și Marea Britanie). În rest, la start vor fi SUA, Canada, Noua Zeelandă și Australia.  

Emoții pentru Tokyo

Tot sâmbătă vor putea obține calificarea la Jocurile Olimpice alte trei echipaje din România. Fetele de la dublu rame (Cristina Popescu-Amalia Bereș), băieții de la dublu rame (Marius Cozmiuc-Ciprian Tudosă), dar și fetele din patru vâsle (Tabita Maftei, Elena Roșu, Elena Logofătu, Nicoleta Pașcanu). 

Dacă bărcile de dublu au o misiune ușoară, trebuind să se claseze pe unul dintre primele 5 locuri în finala B, nu același lucru se poate spune la patru vâsle. Fetele au doar două variante pentru a obține biletul la Tokyo, locul 1 sau 2. 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
10152929230479615
Alexandru Popa  •  30 August 2019, 16:50

Din punct de vedere matematic, într-o secundă nu pot încăpea mai mult de 100 de sutimi... 310 sutimi este ceva care nu exista... Poate miimi, dar asta e alta mâncare de pește... La fel se întâmplă cu zecimile... Maxim 10 într-o secundă... 60 de zecimi nu se poate, eventual sutimi... În fine, ce mai contează?

neacaisa
neacaisa  •  30 August 2019, 15:30

extraordinare performante, mai ales in contextul in care alte federatii au dezamagit crunt: judo cu rezultate modeste tot anul, caiac canoe au calificat o singura barca si nu au luat nicio medalie, scrima rezultate subtiri. urmeaza mondialele de lupte luna viitoare, poate acolo sa se lege ceva.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează