SPORTURI  »  ALTELE  »  CORONAVIRUS

Japonezii au ignorat amenințarea coronavirus și s-au strâns cu zecile de mii pentru a vedea flacăra olimpică

Flacăra Olimpică a ajuns în Japonia pe 20 martie
Flacăra Olimpică a ajuns în Japonia pe 20 martie

Articol de GSP - Publicat duminica, 22 martie 2020 22:31

Flacăra Olimpică a ajuns în Japonia vineri, iar o zi mai târziu japonezii au ignorat toate sfaturile primite de la autorități în această perioadă marcată de pandemia de COVID-19 și s-au adunat cu zecile de mii pentru a vedea simbolul Jocurilor Olimpice de aproape.

Peste 50.000 de oameni au mers în orașul Sendai, din nord-estul țării, acolo unde flacăra a fost expusă. Incertitudinea care învăluie desfășurarea Jocurilor Olimpice din acest an nu a oprit oamenii să vină în număr mare.

Organizatorii au ales orașul Sendai drept gazdă a ceremoniei pentru a surprinde mai bine felul în care regiunea de nord-est a Japoniei și-a revenit, după ce, în anul 2011, un cutremur și un tsunami au ucis aproximativ 16.000 de persoane. 

Oamenii au așteptat într-un rând de 500 de metri timp de câteva ore, a anunțat presa locală. Mulți dintre ei au purtat măști, dovedind astfel că nu ignoră complet amenințarea pe care COVID-19 o prezintă.

„Am stat la rând timp de 3 ore, dar să văd Flacăra Olimpică a fost extrem de încurajator”, a declarat o femeie în vârstă de 70 de ani pentru televiziunea NHK.

Scrisoare a președintelui Comitetului Olimpic Internațional către atleți

Ca urmare a anunțurilor venite din presa spaniolă, conform cărora Jocurile Olimpice ar urma să fie amânate, președintele Comitetului Olimpic Internațional, Thomas Bach, a trimis un mesaj pentru atleți pe site-ul oficial al forului:

Ar fi prematur să luăm o decizie despre data de organizare a Jocurilor Olimpice de la Toyko pe baza informațiilor pe care le avem în acest moment. La fel ca voi, și noi avem o dilemă: să anulăm Jocurile Olimpice și să distrugem visul a 11.000 de atleți din 206 Comitete Sportive Naționale, de la cei din echipa refugiaților Olimpici, la atleții paralimici, la cei care îi sprijină, antrenori, doctori, oficiali, familie?

Anularea nu ar rezolva nicio problemă și nu ar ajuta pe nimeni. O decizie luată astăzi despre o eventuală anulare nu ar determina data viitoare a Jocurilor din cauza incertitudinii mondiale. Muncim din greu și suntem încrezători că vom finaliza discuțiile în mai puțin de 4 săptămâni”, a transmis Thomas Bach.

36 de deceseau avut loc în Japonia, din cauza COVID-19

#vafibine Campanie GSP: „Lăsați coronavirusul în ofsaid!”

Citește și alte știri despre coronavirus:

Vasile Ouatu, fost patron al clubului de volei Unic Piatra Neamț, este a treia victimă a coronavirusului în România

Ultima oră » Al 3-lea deces provocat de coronavirus pe teritoriul României

Playtech: Anamaria Prodan îl face praf pe Reghe: Nu mai are ce căuta lângă noi. Îmi e greaţă


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează