ALTELE  ·  TENIS DE MASĂ

Dublu bronz la Mondiale pentru echipele României la tenis de masă

Dragoș Florin Oprea, foto: ITF
Dragoș Florin Oprea, foto: ITF

Articol de GSP - Publicat miercuri, 29 noiembrie 2017 11:15

Echipele României de juniori au urcat  pe treapta a treia a podiumului la Campionatele Mondiale, care se desfășoară în aceste zile în Italia.

România continuă să demonstreze că e una dintre țările care contează în tenisul de masă la nivel mondial. Marți, echipele de juniori ale României au cucerit medaliile de bronz. Dacă pentru fete exista un precedent, cinci distincții cucerite de-a lungul anilor, pentru băieți este o premieră în cei 14 ani de desfășurare a competiției.

Parcursul până pe podiumul mondial a fost unul încărcat de provocări. Echipa feminină, în componența Adina Diaconu, Andreea Dragoman, Tania Plaian și Elena Zaharia, a trecut în grupe de Taipei cu 3-1 și de Cehia cu 3-2, iar în sferturi de Germania cu 3-1, apoi în semifinale s-a înclinat în fața Chinei cu 0-3.

Dragoş Florin Oprea, Cristian Pletea, Rareş Şipoş şi Florin Spelbus au trecut în grupe de Coreea de Sud cu cu 3-2, apoi de Suedia cu același scor, iar în sferturi de SUA tot cu 3-2. Rareș Șipoș a fost cel care a adus punctul victoriei în meciul din sferturi de finală. "Nu eram foarte încrezător înainte de ultimul meci, la 2-2 nici nu mai contează cu cine joci, important este mentalul", a spus românul pentru site-ul ittf.com. În semifinale, România a pierdut în fața Chinei cu 0-3.

Campionatele Mondiale continuă în Italia cu probele de simplu și de dublu.

14 medalii mondiale are România în palmares la Campionatele Mondiale de juniori, dintre care șase medalii în proba feminină pe echipe (una de argint și cinci de bronz), cinci la dublu feminin (una de aur și patru de bronz), una la simplu feminin (un bronz), una la dublu mixt (un bronz) și una în proba masculină pe echipe (bronz)La o zi după asasinarea lui Emi Pian, peste 100 de capi, crema interlopilor din toată țara și din străinătate, s-au adunat la îndemnul unui influent interlop. Ce a urmat este de-a dreptul sfidător. Poliția s-a dus peste ei și...
Libertatea
Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
12:00 Snooker
CM Snooker
Eurosport
16:10 Formula 1
MP al Marii Britanii
Digi, Look Sport, Telekom
20:30 BARAJ L1
Chindia - Mioveni
Look Plus, Telekom Sport și Digi
Program TV complet

Liga 1