SPORTURI  »  ALTELE  »  ACCIDENT

E OK! » Thomas Morgenstern se recuperează extraordinar de repede şi poate prinde JO Soci

Aşa a căzut Thomas Morgenstern de pe trambulina de 200 m înălţime de la Kulm
Aşa a căzut Thomas Morgenstern de pe trambulina de 200 m înălţime de la Kulm

Articol de - Publicat marti, 14 ianuarie 2014 00:00 / Actualizat luni, 13 ianuarie 2014 19:24

Medicii austrieci au anunţat ieri că triplul campion olimpic la sărituri cu schiurile, grav accidentat după o căzătură la antrenament, este "definitiv în afara oricărui pericol".

S-a dezechilibrat în aer, a căzut în cap. S-a rostogolit ca o păpuşă stricată şi a alunecat inert, cu faţa pe zăpadă. A rămas inconştient pe pîrtie, a fost transportat de urgenţă la spital, a fost diagnosticat cu traumatism grav la cap şi plămîni. Prin tot acest film de groază a trecut pe 10 ianuarie Thomas Morgenstern la antrenamentele din cadrul etapei de Cupă Mondială de la Kulm.

La numai trei zile de la accident, medicul Josef Obrist, de la spitalul din Salzburg, a anunţat ieri că pacientul este "definitiv în afara oricărui pericol. Rezultatele testelor de luni au arătat o reabsorbţie a hemoragiei cerebrale şi diminuarea contuziei la plămîni. El este în stare stabilă", a precizat Obrist.

Tot ieri a dat primele semne de viaţă şi sportivul. "Am rămas fără glas în faţa urărilor de însănătoşire primite. Acestea îmi dau putere să merg mai departe", a scris Morgenstern pe Facebook.

Antrenorului echipei austriece, Alexander Pointner, a mărturisit că elevul său ar suferi de pierderi de memorie. "Nu îşi mai aminteşte deloc căzătura, dar a cerut să vadă filmul", a spus acesta.

Dintr-o dată, Olimpiada de la Soci a reintrat în programul austriacului. O participare a lui Thomas Morgenstern la întrecerile din Rusia, care debutează pe 7 februarie, nu mai este total exclusă. "Îi voi ţine un loc cît mai mult posibil", a spus Pointner.

Sportivul în vîrstă de 27 de ani trebuie doar ca următoarele 14 zile să le dedice vindecării şi recuperării. "Nici nu se pune problema să sară în acest timp", a mai declarat antrenorul.

Playtech: BOMBĂ! Diana Șoșoacă sfidează TOT! Cum a intrat în restaurant, fără certificat verde! Chelnerița a rămas MASCĂ: 'Ce e aia?!'


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează