SPORTURI  »  ALTELE  »  TENIS DE MASĂ

Echipa feminină a României joacă duminică la Cluj-Napoca a patra finală europeană consecutivă

Echipa feminină a României salutând publicul FOTO Simion Tătaru/FRTM
Echipa feminină a României salutând publicul FOTO Simion Tătaru/FRTM

Articol de GSP - Publicat sambata, 02 octombrie 2021 18:35 / Actualizat sambata, 02 octombrie 2021 19:33

Elizabeta Samara, Bernadette, Szocs și Daniela Dodean Monteiro se duelează duminică, de la ora 13:00, cu reprezentativa Germaniei pentru a-și apăra titlul continental cucerit în 2017 și 2019, după ce sâmbătă au învins Franța cu 3-0 în BT Arena 

Fetele din echipa feminină a României și-au găsit publicul pe care-l merită în BT Arena din Cluj-Napoca, acolo unde are loc în această săptămână Campionatul European. Sâmbătă, spectatorii au venit în număr mare pentru a le încuraja pe românce în încercarea lor de a juca a patra finală continentală consecutivă. 

Campioane en titre, Elizabeta Samara, Bernadette Szocs și Daniela Dodean Monteiro au avut de luptat cu echipa Franței, care va fi prezentă pe podiumul continental pentru prima oară din 1962 încoace.

Prima a intrat în mijlocul vulcanului făcut de spectatori Eliza Samara, care a înfruntat-o pe tânără Prithika Pavade, 17 ani. Mult mai experimentată, românca s-a impus cu 3-1 (9, 8 -4, 7). Constănțeanca a trăit intens meciul, alimentându-se din energia fanilor. Nu s-a mai lăsat pe genunchi ca după victoria obținută în „sferturi”, însă a sărbătorit secunde bune îndemnând spectatori din tribune să fie alături de ea.

Lacrimi de fericire

Tensiunea maximă a fost atinsă în partida a doua confruntării, unde impetuoasa Bernadette Szocs a făcut un meci senzațional, revenind de la 1-2 la seturi și și impunându-se cu 3-2 (6, -8, -5, 11, 9) în fața naturalizatei Nan Jia Yuan. Berni a fost descumpănită la un moment dat în confruntare, însă după ce a încasat multe lovituri a reușit să se ridice și se impună. Un efort care s-a lăsat cu lacrimi la final, unele de bucurie și de eliberare.

Calculata Daniela Dodean Monteiro a fost cea care a închis întâlnirea. Chiar dacă a început ezitant meciul contra lui Pauline Chasselin și în setul al doilea a avut nevoie de îngrijiri medicale la umărul drept, ea s-a impus cu 3-0 (11, 9, 4). Gălăgia s-a dezlănțuit în BT Arena după ultima minge, iar fetele alături de rezervele Adina Diaconu și Andreea Dragoman au încins o horă lângă masa de joc, apoi alături de antrenorul Viorel Filimon s-au înclinat în fața publicului care le aplauda frenetic.

Echipa feminină a României joacă duminică la Cluj-Napoca a patra finală europeană consecutivă
Bernadette Szocs și Eliza Samara îmbrățișând-o pe Daniela Dodean Moonteiro FOTO Simion Tătaru/FRTM

În 2019, după ce au cucerit pentru a doua oară consecutiv titlul european, Eliza, Berni și Dana și-au promis că vor să apere aurul la Cluj-Napoca. Sunt la un pas de a se ține de această promisiune. În calea lor stă echipa Germaniei, care a trecut în semifinale de Portugalia cu 3-1. 

Adversara României din finala de duminică (13:00, LookSport) este o formație tânără în care nu sunt incluse jucătoarele naturalizate, cele care le-au dat multe bătăi de cap româncelor de-a lungul anilor „Suntem aici la Cluj fără Petrissa Solja și Han Ying, nu avem experiență la nivel înalt, dar suntem fericite că am ajuns în finală”, a spus Nina Mittelham. Celelate componente sunt Sabine Winter și Chantal Mantz.

Parcursul României la CE de la Cluj-Napoca

  • Grupe: Belgia 3-0
  • Grupe: Italia 3-1
  • Sferturi de finală: Luxemburg 3-0 
  • Semifinale: Franța 3-0

„Mulțumim pentru organizarea perfectă și că, în sfârșit, se desfășoară Campionatul European în țara natală. Suntem pregătite, vrem să câștigăm a treia oară la rând titlul european. Sperăm să vină mulți susținători, să fie alături de noi. E șansa noastră! Ne-a ajutat Dumnezeu ca la noi acasă să fie susținători”
- Bernadette Szocs 

24 de echipe feminineau luat startul în întrecerea de la Cluj-Napoca

Rezultatele echipei feminine a României în ultimii zece ani la CE 

  • 2010      argint
  • 2011      argint
  • 2013      argint
  • 2014      locul 7
  • 2015      argint
  • 2017      aur
  • 2019      aur

Podiumurile de la ultimele trei ediții ale CE pe echipe

  • 2019      România            Portugalia          Polonia, Ungaria
  • 2017      România            Germania           Olanda, Rusia
  • 2015      Germania           România            Rusia, Ucraina

Citește mai multe știri din sport:

Schimbare fundamentală la Australian Open? Anunțul făcut de Darren Cahill l-ar putea lăsa pe Novak Djokovic în afara turneului

„A venit cu o băutură. Brusc, nu-mi funcționa corpul” » Povestea horror a unei campioane mondiale, violată la 19 ani

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
fibra
fibra  •  03 Octombrie 2021, 08:57

Sunteti formidabile de multi ani.Tot respectul si bafta in finala! Sunteti mai bune si sper sa castigati.

694663087795468
Cojo Ioan  •  02 Octombrie 2021, 21:49

Felicitari fetelor,o raza de lumina pentru sporturile de echipa in tara asta amarata!

1870882192938134
Sorin Postelnicu  •  02 Octombrie 2021, 21:24

Fabulos! Felicitări, fetelor!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează
Close