SPORTURI  »  ALTELE  »  POLO

Echipa naţională de polo intră în lupta pentru calificarea la Jocurile Olimpice: "Vrem la Londra!"

Cosmin Radu este unul dintre componenţii de bază ai naţionalei
Cosmin Radu este unul dintre componenţii de bază ai naţionalei

Articol de - Publicat sambata, 31 martie 2012 00:00 / Actualizat vineri, 30 martie 2012 23:06

"Tricolorii" strigă în cor că îşi doresc să ajungă la Jocurile Olimpice. Pentru asta trebuie să prindă unul dintre primele patru locuri în turneul de la Edmonton.

"Naţionala" de polo a României îşi joacă ultima şansă să ajungă la Jocurile Olimpice de la Londra 2012. Alături de alte 12 reprezentative, "tricolorii" vor debuta duminică noaptea în turneul preolimpic de la Edmonton (Canada), acolo unde trebuie să acceadă pînă în semifinale (primele patru).

"În prima fază mi s-a părut foarte grea grupa noastră, dar după ce am analizat-o mai bine, cred că avem şanse mai mari la calificare aşa. Oricum, trebuie să batem o echipă tare, chit că o batem în grupă şi avem un adversar mai uşor apoi, sau în «sferturi», unde putem da de Spania sau Canada", a declarat portarul Dragoş Stoenescu.

România nu a mai fost la Jocurile Olimpice de la Atlanta, din 1996. "Ar fi timpul să ajungem şi noi acolo. E foarte important să începem bine. Germania ne-a pus mereu probleme, dar e de nivelul nostru. Putem cîştiga, depindem numai de noi", a declarat căpitanul Cosmin Radu. De cînd a preluat echipa României, ungurul Istvan Kovacs şi-a dorit să califice România la Olimpiadă. "Pentru asta ne-am pregătit, va fi greu, dar eu cred că putem să ajungem acolo", a declarat Kovacs.

Muntenegru e principala favorită la cîştigarea turneului preolimpic, dar celelalte echipe sînt la nivelul echipei României. "Depinde foarte mult de ziua în care jucăm, de formă. Sperăm ca toţi să fim sănătoşi şi vom lupta pînă la capăt", a încheiat Cosmin Radu.

Grupele turneului preolimpic

Grupa A
Muntenegru
Germania
România
Grecia
Macedonia
Olanda

Programul României
1 aprilie ora 0:10: România-Germania
2 aprilie ora 2:00: România-Grecia
3 aprilie ora 22:00: România-Macedonia
4 aprilie ora 0:40: România-Olanda
5 aprilie ora 0:40: România-Muntenegru

Grupa B
Venezuela
Turcia
Spania
Brazilia
Argentina
Canada

Sferturi de finală
A1-B4
A2-B3
A3-B2
A4-B1
* echipele calificate în semifinale merg la Jocurile Olimpice

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
nter
nter  •  31 Martie 2012, 20:43

Ati modificat orele de pe site ca sa corespunda orei Romaniei dar n-ati modificat si data!! Corect este: 2 aprilie ora 0:10: România-Germania 3 aprilie ora 2:00: România-Grecia 3 aprilie ora 22:00: România-Macedonia 5 aprilie ora 0:40: România-Olanda 6 aprilie ora 0:40: România-Muntenegru

toml
toml  •  31 Martie 2012, 07:54

Succes ! Si noi va vrem la Olimpiada .

bdgeorge
bdgeorge  •  31 Martie 2012, 01:25

cine plm a tras la sorti grupele astea???? in grupa B exista o singura echipa adevarata Spania ..si partial Canada( astia 100% sunt studenti pe la colegii si universitati)..in grupa A insaoricare echipa poate bate pe oricare..Muntenegru este putin peste toate dar in rest....nebunie..Romania trebuie sa vina pe 1 sau 2 sa fie foarte sigura de calificare...pe 3-4 dai de canada sau spania si e nasol ..canadienii sunt de batut dar sa nu uitam ca la ultima olimpiada la Oradea ei ne-au eliminat....

Vezi toate comentariile (3)
Comentează