SPORTURI  »  ALTELE  »  CANOTAJ

Elisabeta Lipă: „Am arătat că rămânem în elita canotajului mondial!”

Patru din cei 15 sportivi medaliați cu aur la întrecerile de la Poznan: Florin Lehaci, Marius Cozmiuc, Maria Tivodariu și Ionela Cozmiuc FOTO CS Dinamo
Patru din cei 15 sportivi medaliați cu aur la întrecerile de la Poznan: Florin Lehaci, Marius Cozmiuc, Maria Tivodariu și Ionela Cozmiuc FOTO CS Dinamo

Articol de - Publicat luni, 12 octombrie 2020 16:47 / Actualizat luni, 12 octombrie 2020 16:55

Medaliații de la Europenele de la Poznan au fost așteptați cu flori pe aeroportul „Henri Coandă”.

Canotorii români s-au întors de la Poznan, unde au avut loc Campionatele Europene. Acolo, au obținut cele mai bune rezultate din istorie la întrecerile continentale. Patru medalii de aur, una de argint și una de bronz a fost bilanțul delegației „tricolore", canotajul rămânând principalul „furnizor" de medalii în sportul românesc.

„Tricolorii” au fost așteptați la Salonul Oficial de ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, şi de preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu.

„Pandemia asta ne-a dat viața peste cap, ne-a dat planurile de pregătire peste cap, dar nu ne-a putut lua și rezultatele. Familia canotajului nu e mare, dar e una unită. Împreună am știut să trecem peste greutăți. Sunt foarte mândră de acești sportivi care sunt modele și pentru cei mici. Obligația noastră este să facem tot ce depinde de noi ca să-i putem ajuta să ne aducă satistacția și mândria că suntem români și de la Jocurile Olimpice de la Tokyo”, a declarat președintele FR Canotaj, Elisabeta Lipă.

România a ocupat locul 3 în clasamentul pe medalii. „Obiectivul principal al lor, al meu, al federaţiei, este câştigarea medaliilor la Jocurile Olimpice, Am spus-o de atâtea ori, un sportiv dacă nu reuşeşte să ajungă pe podiumul olimpic, munca lui nu are cum să fie încununată de succes. Satisfacţia atunci când eşti pe podium nu o poţi compara cu nimic”, a mai adăugat Elisabeta Lipă.

Elisabeta Lipă: „Am arătat că rămânem în elita canotajului mondial!”
Simona Radiș-Ancuța Bodnar, componentele bărcii de dublu vâsle FOTO CS Dinamo

Este o performanţă foarte mare, ne bucurăm de acest rezultat, am muncit foarte mult în acest an. A fost o perioadă foarte lungă pentru noi fără concursuri, dar am reuşit să ne antrenăm bine la Snagov și nu ne-a lipsit nimic. Nu ne-a împiedicat nimic să obţinem acum cel mai bun loc în concurs.
- Marius Cozmiuc, component al bărcii de dublu rame

Pentru mine a fost o cursă specială şi un altfel de European. M-am bucurat să pot trage alături de sora mea, Amalia, să fim în aceeaşi barcă. Nu a fost uşor, am avut două luni pregătire acasă, dar ne-am adaptat la această situaţie. Acum ne dorim să calificăm barca și la Jocurile Olimpice"Mădălina Bereș, componentă a bărcii de 8 plus 1.
- Mădălina Bereș, componentă a bărcii de 8+1

Medaliile României la Europenele de la Poznan

AURAdriana Ailincăi și Iuliana Buhușdublu rame
AURMarius Cozmiuc și Ciprian Tudosă dublu rame
AURSimona Radiș și Ancuța Bodnardublu vâsle
AURMaria Rusu, Viviana Bejinariu, Georgiana Dedu, Amalia Bereș, Ioana Vrânceanu, Maria Tivodariu, Mădălina Bereș, Denisa Tîlvescu și cîrmăcița Dana Druncea8+1 
ARGINTAlexandru Chioseaua, Florin Lehaci, Constantin Radu, Sergiu Bejan, Vlad Aicoboae, Constantin Adam, Florin Fîntînariu, Ciprian Huc și cîrmaciul Adrian Munteanu8+1
BRONZIonela Cozmiuc și Gianina Beleagădublu vâsle, categorie ușoară

De 4 ori aur! Cele mai bune rezultate din istorie pentru România la Europenele de canotaj!

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
5abie.spintecatoru
5abie.spintecatoru  •  13 Octombrie 2020, 00:45

Mulțumim și felicitări !

Vezi toate comentariile (1)
Comentează