SPORTURI  »  ALTELE  »  TENIS DE MASĂ

VIDEO Elizabeta Samara: „A fost un an bun, parcă mi-a zis cineva că încă mai pot” + Sărbători cu foarte puțin timp liber

Elizabeta Samara în acțiune la Jocurile Europene Foto Imago
Elizabeta Samara în acțiune la Jocurile Europene Foto Imago

Articol de - Publicat joi, 21 decembrie 2023 17:34 / Actualizat joi, 21 decembrie 2023 18:28

Medaliată cu aur și bronz la Jocurile Europene, Elizabeta Samara spune că se simte foarte bine fizic la capătul unui sezon solicitant. Ea va începe repede noul an, urmând să plece deja pe 3 ianuarie pentru „sferturile” Ligii Campionilor

Elizabeta Samara, 34 de ani, a traversat un an 2023 în care, din nou, și-au făcut loc medaliile. Din 2005, de când a devenit pentru prima dată campioană europeană cu echipa României, aproape că nu a fost sezon în care să nu urce pe un podium.

În 2023, a devenit încă o dată vicecampioană continentală alături de colegele sale din reprezentativa tricoloră la întrecerea găzduită de Malmo, după 0-3 în finala contra Germaniei.

De asemenea, la Jocurile Europene disputate la Cracovia în iunie-iulie, echipa Româiniei a triumfat, iar Eliza și-a adjudecat o prețioasă medalie de argint în concursul individual câștigat de compatrioata Bernadette Szocs.

A fost un an bun, cu succes, l-am încheiat fără niciun fel de accidentare, sunt foarte bine”, a spus Samara pentru GSP după Gala CSA Steaua, clubul român pe care îl reprezintă.

Vârful lui 2023, bronzul individual la Jocurile Europene

Care e fost vârful ei în 2023? „Cred că momentul meu a fost la Jocurile Europene, când mi-am depășit așteptările și am luat la simplu o medalie foarte mult muncită. N-a fost locul întâi, dar pentru mine bronzul este ca și locul unu”, a descris ea.

„Am fost outsideră, am fost numărul nouă ca favorită și am putut s-o înving pe locul unu european și cred că asta mi-a dat un impuls, parcă mi-a zis cineva de acolo că încă mai pot”, a explicat Eliza.

Elizabeta Samara: „A fost un an bun, parcă mi-a zis cineva că încă mai pot” + Sărbători cu foarte puțin timp liber
Eliza Samara pe podiumul europen, cu medalia de bronz Foto Imago

A existat și un moment anume mai puțin reușit? „Momentul de cumpănă... nu știu, în viața de sportivi sunt momente foarte multe. Dacă nu câștigi un meci-două, zici Oare ce am? Oare mai pot?”, a elaborat ea.

„Dar după un eșec chiar mi-am revenit foarte repede. Au apărut iar și victoriile, așa că în viața de sportiv da, sunt și momente mai puțin plăcute”.

Formă fizică la 100%, fără dureri de spate

Din punctul de vedere fizic, Eliza Samara se simte foarte bine. Nu la fel se putea spune în urmă cu ceva vreme, când durerile de spate deveniseră o adevărată tortură. Injecții, medicamente, terapii diverse, toate acestea nu au dat rezultat pe termen lung.

Am avut acum exact un an și jumătate o operație de hernie discală, după care, până acum, nu am avut niciun pic de durere, de jenă, disconfort și am putut să-mi fac pregătirea”, a spus Eliza pentru GSP. „Sper să mă mai țină fără durere și până la Paris, după care voi vedea. Dar deocamdată sunt aptă 100%”, a asigurat ea.

Elizabeta Samara: „A fost un an bun, parcă mi-a zis cineva că încă mai pot” + Sărbători cu foarte puțin timp liber
Eliza Samara premiată de Mihai Covaliu la Gala CSA Steaua Foto Cristi Preda

Tot în 2023, Samara a câștigat pentru a patra oară în carieră Liga Campionilor cu echipa poloneză KTS Enea Siarkopol Tarnobrzeg, 3-0 în finala cu Metz TT, unde juca Adina Diaconu.

„Înseamnă foarte mult pentru că joc cu sportive foarte, foarte bune și orice victorie este bine venită”, a cântărit ea performanța.

Început de an în forță în Liga Campionilor

„Chiar pe 3 ianuarie voi pleca pentru că voi juca Champions League, sferturile de finală, așa că de Sărbători nu prea voi avea timp liber”, a dezvălui multipla campioană europeană.

4trofee ale Ligii Campionilor are Elizabeta Samara în palmares, în 2015, cu Fenerbahce, apoi în 2019, 2022 și 2023 cu team-ul polonez KTS Enea Siarkopol Tarnobrzeg

Doar pe 24 și 25, după care din 26 până pe 30 mă voi antrena și 31 și întâi ianuarie libere. Pe 2 voi fi iarăși la sală. Într-un fel mă bucur că încep mai repede pentru că mă simt într-o formă foarte bună și n-aș vrea să fac pauză foarte mare”, a încheiat Eliza.

România se putea califica la Jocurile Olimpice de la Paris 2024 dacă s-ar fi impus în finala europeană pe echipe în 2023. Următoarea oportunitate este la Campionatele Mondiale de la Busan (Coreea de Sud), programate între 16 și 25 februarie 2024, unde primesc bilete echipele calificate în „sferturi”.

Citește și: 

Dinamo, victorie cu 3-2 în retur, dar nu a trecut de „optimi” în Challenge Cup
CHALLENGE CUP
Dinamo, victorie cu 3-2 în retur, dar nu a trecut de „optimi” în Challenge Cup
Simona Halep nu mai menajează pe nimeni! Interviu incendiar: „Mouratoglou și echipa lui mi-au distrus cariera de 25 de ani”
ATAC
Simona Halep nu mai menajează pe nimeni! Interviu incendiar: „Mouratoglou și echipa lui mi-au distrus cariera de 25 de ani”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează