SPORTURI  »  ALTELE  »  INVESTIȚIE

OZN de 23 de milioane de euro în România: „A fost atribuit contractul de proiectare și execuție”

Proiectul anunțat de edilul din Cluj / Sursă foto: Facebook@ Emil Boc +8   FOTO
Proiectul anunțat de edilul din Cluj / Sursă foto: Facebook@ Emil Boc

Articol de - Publicat vineri, 17 martie 2023 12:59 / Actualizat vineri, 17 martie 2023 17:18

Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca, a anunțat, vineri, construirea unui bazin olimpic ultramodern, care va costa nu mai puțin de 23 de milioane de euro. Edilul a oferit informații despre proiectul care urmează să „răsară” într-un cartier cunoscut din oraș.

Clujul continuă să fie un reper în materie de infrastructură sportivă. Orașul beneficiază de un stadion ultramodern, de o sală polivalentă la cele mai noi standarde, iar în anii următori va fi inaugurat și un bazin de înot de ultimă generație. Bazinul va fi parte dintr-un întreg hub educațional plănuit de municipalitate.

Emil Boc anunță: „23 milioane euro pentru construirea bazinului de înot în cartierul Borhanci”

23 milioane euro pentru construirea bazinului de înot în cartierul Borhanci. A fost atribuit contractul de proiectare și execuție. 

Investiția care urmează să apară în Cluj / Sursă foto: cluj24.ro
Proiectul anunțat de edilul din Cluj / Sursă foto: Facebook@ Emil Boc
Proiectul anunțat de edilul din Cluj / Sursă foto: Facebook@ Emil Boc
Proiectul anunțat de edilul din Cluj / Sursă foto: Facebook@ Emil Boc
Proiectul anunțat de edilul din Cluj / Sursă foto: Facebook@ Emil Boc
+4 FOTO

În urma finalizării procedurii de licitație și evaluare, a fost atribuit contractul privind serviciile de proiectare și execuție lucrări pentru obiectivul de investiții «Bazin de înot și echipare tehnico-edilitară în cartierul Borhanci» - care face parte dintr-un proiect mai amplu al Municipiul Cluj-Napoca, Hub-ul Educațional Borhanci.

Prin acest proiect, municipalitatea clujeană urmărește dezvoltarea infrastructurii educaționale și de sănătate (este prevăzut în complex o unitate de sănătate - centru de excelență pentru protonoterapie), dezvoltarea infrastructurii sportive (bazin de înot, bază sportivă) și pădure-parc”. 

Dorim să dezvoltăm o infrastructură de natație modernă. Astfel, proiectul prevede construirea unei clădiri pe 3 niveluri cu un bazin de înot acoperit, capacitate de 1000 de spectatori și zone dedicate competițiilor sportive de natație. 

Sunt cuprinse: bazin olimpic de înot, bazin olimpic de sărituri, zonă de gradene pentru spectatori, zone de agrement, bazin de inițiere, saune, jacuzzi, vestiare și zonă administrativă.

- Emil Boc

130 de milioane de euro pentru construirea a 44 de bazine de înot!

130 de milioane de euro este suma pe care Compania Națională de Investiții a alocat-o pentru construirea a 44 de bazine de înot pe întreg teritoriul României. Acestea sunt special dedicate uzului didactic, dar în afara orelor de program școlar pot fi utilizate de oricine. 

Performanțele remarcabile ale lui David Popovici schimbă inclusiv viziunea autorităților de la noi. Începând din acest an, Compania Națională de Investiții a schimbat criteriile bazinelor de înot pe care le aprobă și finanțează cu bani de la buget, urmând ca aici să se poată organiza concursuri naționale și regionale, scria Gazeta Sporturilor în ianuarie. 

VIDEO Au început lucrările pentru sala polivalentă din Brașov, de 72 de milioane de euro!

Citește și alte știri din sportul românesc: 

Au luat toată crema! Iașiul găzduiește două turnee de tenis, un Campionat Mondial de Esports și un European de șah pentru tineret

Ce a remarcat Iga Swiatek la Sorana Cîrstea, după meciul de la Indian Wells: „Mă antrenez des cu băieții, sunt obișnuită”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (12)
dr.jivago
dr.jivago  •  19 Martie 2023, 07:26

Aloooo, dnul Boc,vedeti ca David Popovici e bucurestean! Logic , ar fi trebuit ca iazul sa se ridice in Bucuresti!!! Dar ce mai e logic in Bucuresti? Boc ,care manipuleaza politic , cosnita interpartinica ,plina de bani in Romania ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

dr.jivago
dr.jivago  •  19 Martie 2023, 07:20

Tot baietii smecheri de la Cluj sa traiasca! De fapt astia conduc si nenorocesc Romania , pe zi ce trece... Inteleg, ca toata lumea buna , cu pretentii de Cluuuj ***.. Spitale ioc, bunastare ptr oameni, ioc... Viata anosta ,de un provincialism devastator ,saracie lucie dar boc ,*** basist pune de un iaz... ***? Numai proiecte sanatoase si virile, ca si investitia imobiliara a lui Udreaaaaa

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

abavati
abavati  •  18 Martie 2023, 13:13

Dar care e stadionul ala de ultima generatie???? orezaria untold????? poate gluma aia din Gruia?????

Vezi toate comentariile (12)
Comentează