SPORTURI  »  ALTELE  »  SNOOKER

Emoţionant! Confesiunile "Căpitanului" Ali Carter după ce a scăpat din nou de cancer: "Am fugit plîngînd din faţa fiului meu"

foto: BBC +1   FOTO
foto: BBC

Articol de - Publicat duminica, 07 septembrie 2014 00:00 / Actualizat duminica, 07 septembrie 2014 14:13

Ali Carter a învins cancerul pentru a doua oară şi va reveni în cel mai scurt timp în circuitul mondial de snooker. Anunţul a fost făcut la finalul lunii august chiar de către ambiţiosul sportiv.

Acum, după aproape 3 săptămîni, "Căpitanul" a decis să se confeseze celor de la BBC într-un interviu. Ali Carter, dublu finalist de Campionat Mondial (2008 şi 2012), are o poveste de viaţă emoţionantă.

A învins cancerul pentru a doua oară în această vară, de această dată la plămîni, după ce în urmă cu mai mulţi ani a suferit şi din cauza cancerului testicular. Dar problemele lui Ali nu se opresc aici:  el suferă şi de boala Crohn, o afecţiune inflamatorie intestinală cronică.

"Căpitanul" a povestit pentru BBC momentele care au precedat tratamentului anticanceros şi care a fost principalul motivator. Chimioterapia i-a cauzat şi căderea părului, dar acum se amuză şi spune că va primi un cadou frumos pentru Crăciun: "Îmi va creşte pînă atunci". :)

"Am avut un presentiment că este cancer"
Carter dezvăluie că nu credea că poate scăpa pentru a doua oară de această boală: "Am crezut că totul s-a sfîrşit cînd mi-au spus despre problema la plămîn. Am avut un presentiment că este cancer şi apoi a fost o scurtă aşteptare pînă au durat toate analizele. Doctorul mi-a dat vestea teribilă, dar, din fericire, a spus că se poate vindeca.

Tot părea un munte de escaladat la acel moment şi spre norocul meu am avut rezultate pozitive. Nu sînt încă scăpat complet, dar sînt foarte aproape, mai am o singură şedinţă pe 11 septembrie şi sper ca totul să se fi încheiat".

Băiatul Max, principalul motivator
Ali Carter a povestit în interviul acordat BBC despre un alt moment emoţionant, reîntîlnirea cu băiatul său după ce a primit diagnosticul: "Cînd am ajuns acasă, Max, băiatul meu, stătea pe canapea.

Am intrat pe uşă şi mi-a zis «Tati, eşti prietenul meu cel mai bun». A trebuit să plec repede din cameră şi am izbucnit în plîns. Era prea mult, mai ales după ce aflasem că am din nou cancer. Dar ştiam că fiul meu are nevoie de mine şi a fost puterea mea, principala mea motivaţie să mă însănătoşesc."

A revenit la antrenamente
Dublul finalist la Campionatul Mondial a revenit deja la antrenamente şi încearcă să ajungă din nou la un nivel ridicat: "Am început să mai joc puţin în timpul tratamentului şi să mă antrenez la sală. M-am pregătit foarte puţin, dar acum sînt cu 35-40% mai bine decît iniţial. E un proces lent pentru a reveni la normal".

Tocmai de aceea, Ali chiar va reveni la masa de joc în luna octombrie, la un turneu în Bulgaria.

"Sînt lucruri mari pe care le mai pot reuşi în snooker"
Confesiunile lui Carter s-au încheiat, desigur, cu detalii despre revenirea în snooker şi ce aşteaptă de la viitor: "Să cîştig nu mai este cel mai important lucru pentru mine în acest moment. Nu mai am deloc presiune ţinînd cont prin ceea ce am trecut, ţinînd cont că am învins din nou. Nu îmi mai este teamă de nimic.

Va fi o revenire emoţionantă la Masters şi la Campionatul Mondial. Desigur că vreau să cîştig turnee, dar ce diferenţă ar face? Nu m-am gîndit la turneele cîştigate cît timp eram la spital. Le-aş fi dat instant doar pentru a fi din nou sănătos.

Totuşi, am sentimentul că sînt lucruri mari pe care le mai pot reuşi în sport".

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (5)
tipsy
tipsy  •  07 Septembrie 2014, 15:49
Postat de kakasan pe 07 Septembrie 2014, 15:39

Poate ca nici nu se doreste. Ce ar mai face marile corporatii ca bayer...

trebuia sa apara un cretin

ntodea
ntodea  •  07 Septembrie 2014, 15:41

Dumnezeu sa-i dea sanatate! Ce altceva poti spune in fata unei asemenea suferinte?

kakasan
kakasan  •  07 Septembrie 2014, 15:39
Postat de kingme pe 07 Septembrie 2014, 14:43

Si totusi nu exista progrese in stoparea cancerului sau in prevenirea sa.

Poate ca nici nu se doreste. Ce ar mai face marile corporatii ca bayer...

Vezi toate comentariile (5)
Comentează
Close