SPORTURI  »  ALTELE  »  INTERVIU

EXCLUSIV Alexandru Bălgrădean continuă seria declarațiilor incendiare: "Din nefericire, Bercean e susținut de anumite cercuri din MTS"

FOTO: Cristi Preda
FOTO: Cristi Preda

Articol de - Publicat marti, 15 noiembrie 2016 10:47

Fostul Secretar General al FRJ, Alexandru Bălgrădean, completează tabloul disputelor subterane pentru șefia federației de judo, explicând punctele principale trecute în moțiunea de neîncredere la adresa actualei conduceri, pe care o susține.

"Nu cred că trebuie să ne batem capul cu aceste semnături. Din punctul meu de vedere, e lipsit de fair-play domnul Florin Bercean, antrenorul lotului olimpic feminin, care se află în grupul ce orchestrează această moțiune. V-aș invita să studiați măcar răspunsul de la Dinamo, clubul unde dânsul e comisar de poliție și ia salariu. Cei de acolo fuseseră "convinși" să semneze, dar, ulterior, după explicarea situației, oamenii s-au lămurit și s-au delimitat de moțiune.

Își folosește notorietatea pentru a accede la această funcție cu scopul de a-și relua privilegiile pierdute și de a bloca toate controalele care urmează să vină. Așa speră dânsul. Nu l-am auzit pe acest domn criticând salariul ilegal al fostului președinte Sapta ori abuzurile acestuia, cu toate că, la un moment dat, când acest conflict era pe cale de montare și căutam repere morale între cei cu răspundere în FRJ, l-am informat personal. A ales însă banii.

 "Toți ar vrea să schimbe lumea, dar nimeni nu s-ar schimba pe sine. Situația e foarte complexă. Ceea ce se întâmplă acum în judo e simptomatic pentru tot sportul românesc, pentru ceea ce înseamnă schimbare în sport, etică, disciplină.  Din nefericire, și nu trebuie să ocolim acest aspect!, domnul Bercean e susținut de anumite cercuri din MTS. Dar lipsa de control și de rigurozitate au dus la ceea ce se întâmplă azi. Reforma judo-ului și, în general, a sportului românesc trebuie să înceapă cu reforma în rândul antrenorilor și, mai ales, în administrarea lui", a spus Bălgrădean pentru ediția de azi a Gazetei Sporturilor.

Interviul complet poate fi citit în ediția tipărită de azi și pe platforma digitală!

Alte subiecte exclusiv print:

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close