SPORTURI  »  ALTELE  »  

EXCLUSIV Povestea fascinantă a unei practicante de tir din SUA care și-a regăsit mama și familia în România după 24 de ani: "Am fost răpită din spital la un an"

Articol de - Publicat vineri, 02 iunie 2017 11:59

Chrissy Thorp, 24 de ani, o practicantă de tir din Jacksonville, Florida, studentă la Academia de Poliție din cadrul Florida State College, s-a regăsit cu mama ei și familia din România după mai bine de două decenii

A făcut mai întâi un anunț pe Facebook. "În sfârșit, pot asocia o față unui nume pe care îl caut de atâta vreme. Susana Kalanyos. Mama mea naturală. Ea m-a născut acum 24 de ani", a spus Chrissy. Apoi, a expus, pe scurt, povestea senzațională.

A fost de acord să explice cazul și pentru GSP.ro. "Eu fac tir în acest moment, am fost baschetbalistă și fotbalistă în copilărie. Îmi caut de multă vreme rădăcinile. Totul a fost greu până când am reușit să găsesc un translator de limbă maghiară care locuia în preajmă. Ea ne-a pus în contact, iar acum i-am și văzut la față", povestește tânăra, născută în 1993 în România.

O parte a familiei și mama ei locuiesc în Joseni, o comună din județul Harghita.

18342636 1829730314015278 1775633000740423586 n
"Made in Romania", se poate citi pe tricoul fetei, la scurtă vreme după ce a aflat că și-a găsit familia. Foto: Facebook

5.400
de locuitori are Joseni, Harghita. 853.000 oameni trăiesc în  Jacksonville, Florida

FURATĂ DIN SPITAL

"Mama mea a avut 13 copii, iar eu am fost al 10-lea. E adevărat ce ai citit, toți am fost făcuți cu același tată. Însă doar eu am fost propusă pentru a fi adoptată.

Asta s-a întâmplat după ce, la vârsta de un an, asta am aflat abia acum!, am fost răpită dintr-un spital. Se pare că am fost internată din cauza unei probleme la plămâni, iar cineva m-a furat de acolo", spune Chrissy.

Tânăra afirmă că mama ei "s-a chinuit ani de-a rândul să mă găsească, însă fără succes, știind doar că cineva m-a scos din spital la un an. Unde mai pui că eu am aflat abia acum ceva vreme că am pățit asta!", plusează fata.

18058044 1823410247980618 7475026939556859011 n
Tânăra și marea ei pasiune, "shooting"-ul. Foto: Facebook

4luni au trecut de când fata și-a găsit mama, în februarie: a văzut-o chiar ieri, de ziua copilului

 FACE UN FILM

Chrissy e hotărâtă să facă un film după povestea ei. "Pentru început, voi publica zilele astea un filmuleț pe care îl montez chiar acum despre reîntâlnirea mea.

Încă nu îmi vine să cred că s-a întâmplat asta, mai ales că, o bună bucată de vreme, a fost doar ceva care mi se părea fantastic, ireal. Iată că poate deveni realitate!".

"AM REUNIT ȘI FRAȚI DIN IRLANDA ȘI BUCUREȘTI CARE CĂUTAU ACEEAȘI MAMĂ"

Toaso Edit, activistă născută în România, la Sovata, având și cetățenie maghiară, este una dintre persoanele care au ajutat-o pe Chrissy să-și găsească familia.

- Doamnă Toaso, am citit povestea incredibilă a Chrissei. Cum ați reușit să îi găsiți familia?
- Am relații foarte bune în Ardeal, fac asta de multă vreme. Să știi că nu este primul caz. De exemplu, avem o poveste în care i-am găsit mama unui tânăr din Irlanda, după care, primind documentele unei alte tinere dornice să-și afle rădăcinile, stabilită la București, am aflat cu surprindere că își caută aceeași mamă. Și erau frați!
- În general, la dumneavoastră apelează părinți ori copii?
- Sincer, o facem la cererea copiilor. Nu toți copiii vor să-și cunoască trecutul. Unii sunt sensibili. Însă, cum a fost cazul domnișoarei Thorp, îi ajutăm cu cea mai mare plăcere. Eu, la rândul meu, sunt voluntar pentru doamna Ileana Cunnife Băiescu.
- Din ce știți dumneavoastră, câte cazuri nerezolvate se estimează că ar fi la nivel global? Mă refer la copii cu origini în România.
- Datele oficiale spun că sunt cam 60.000 de copii care se regăsesc în situația Chrissei. Însă se zvonește că numărul ar fi mult mai mare, undeva la 100.000. Majoritatea cazurilor fiind din anii care au urmat căderii comunismului în România. Însă se rezolvă multe. Fiindcă în fiecare zi apare câte un caz nou!

221
de cazuri au rezolvat voluntarii care se ocupă de proiectul "The never forgotten Romanian children - Copiii niciodată uitați ai României" în doi ani

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (4)
para.para
para.para  •  02 Iunie 2017, 20:25

O sa aiba succes filmul ei. Cand o sa vada ***, o sa creada aia ca toata romanika arata asa. Nu ca n-ar fi adevarat, dar acum o sa aiba si dovada.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

458679717614506
Serban Ionescu  •  02 Iunie 2017, 17:28

1. Tirista are doua conotatii , altele decat cea din text! Ea mai potrivit: sportiva specialista in tir !! 2. ,,Furata,,.......... o gluma! Vanduta de foame!! 3. Demersul...inutil! Produce noi traume!!!

de_pe_tarnave
de_pe_tarnave  •  02 Iunie 2017, 14:34
Postat de s0r1n_m pe 02 Iunie 2017, 14:01

da, ''furata'' , sunt multi care au fost ''furati'' dine Romania , unii dintre ei pe care o plasa de mancare, mamicuta ei a avut 13 , asa ca avea de unde da , in ce tara traim

Au fost intr-adevar furati. Era o "fabrica" de facut bani pentru fosta Securitate.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează