ALTELE  ·  CANOTAJ

EXCLUSIV Reacția Ioanei Bran după acuzele Elisabetei Lipă » De ce antrenorul lotului de canotaj nu poate fi plătit de MTS

Articol de — Miercuri, 04 Aprilie 2018, 15:30

"Canotoarele României au optat să fie incluse în programul Samurai 2020 și să treacă pe statele de plată ale COSR. MTS nu mai poate plăti, în aceste condiții indemnizația antrenorului!", este explicația ministrului Tineretului și Sportului, Ioana Bran, vizavi de situația antrenorului Mircea Roman, cel mai bun tehnician al anului 2017, care este neplătit de patru luni!

În urma interviului acordat Gazetei Sporturilor de către Elisabeta Lipă, președintele FR Canotaj, (vezi AICI interviul )ministrul Tineretului și Sportului, Ioana Bran a trimis un punct de vedere în care face câteva precizări:

"1. Situația domnului Mircea Roman este bine cunoscută de către noi. Este adevărat că atâta timp cât sportivele din lotul de canotaj erau trecute pe statele de plată ale MTS și primeau indemnizații de la MTS, domnia sa încasa lunar indemnizația de 7200 de lei, exact așa cum prevede legea, adică 1.800 de lei (indemnizația unui sportiv) x 4, ceea ce însemna maximum prevăzut de lege. Cum însă cei de la canotaj au optat apoi ca sportivele să fie incluse în programul Samurai 2020 și să treacă pe statele de plată ale COSR, MTS nu mai poate plăti, în aceste condiții, indemnizația antrenorului

2. Conform HG 1447 din 2007, un antrenor poate primi până la 4 indemnizații de sportiv. Dar în clipa de față domnul Roman nu mai are nici un sportiv care să ia indemnizația de la MTS, ca urmare legea nu ne permite să îi platim indemnizație. Nu este rea voință. Pur și simplu respectăm legea, nu putem accepta o plată pe care nu o permite legea. Iar doamna Lipă cunoaște bine această situație.

3. Îmi doresc să rezolv cât se poate de multe dintre problemele canotajului, sportul care primește, pe merit, cel mai mare buget de la MTS. Și sper să am o comunicare buna și cu doamna Lipă. Din păcate, așa cum a declarat și domnia sa, stabilisem să ne întâlnim pe 27 februarie sau pe 28 februarie, dar domnia sa a renunțat. Când va dori să avem un dialog, și sper să o facă, eu sunt deschisă și-mi ofer întreaga disponibilitate și tot sprijinul. Dar totul în masura în care să respectăm normele și legile.

Cum sună articolul 47 la care face referire ministrul Ioana Bran: "Sportivii componenți ai loturilor naționale, antrenorii acestora, precum și alți membri ai colectivelor tehnice aprobate de federațiile sportive naționale, conform normelor proprii, pot primi pe perioada acțiunii de pregătire sportivă organizate de federația sportivă națională și a competiției sportive la care participă în numele federației o indeminzație sportivă, care se acordă din veniturile proprii ale Ministerului Tineretului și Sportului, astfel:

Beneficiarul  Suma
Sportivi de înaltă performanță componenți ai loturilor naționale de seniori până la 1.800 de lei/persoană/lună
Sportivi de performanță componenți ai loturilor naționale de seniori până la 900 de lei/persoană/lună MTS
Sportivi de performanță componenți ai loturilor naționale de tineret, juniori I până la 700 de lei MTS
Tehnicieni  antrenor național 100% din indemnizația fiecărui sportiv antrenat, dar nu mai mult de 4 sportivi MTS

*Sursa veniturilor: MTS
 

"Care e logica ministerului? Sportivii mei plătiți de COSR, se antrenează cu cine? Ei vor concura la Olimpiadă pentru România sau pentru Statele Unite ale Americii sau Rusia? Unde scrie in articolul 47 că sportivii să fie pe statele de plată la MTS? Acolo scrie conform normelor propii ale federațiilor! Eu înțeleg că Ministerul Sportului și Comitetul Olimpic și Sportiv Român sunt doi dușmani care nu au același scop, acela ca sportivii români să reprezinte cu cinste România și să obțină cele mai bune rezultate!" Elisabeta Lipă, președinte FR CanotajUn taximetrist a descris cu lux de amănunte ce a simțit după ce s-a infectat. Coșmarul prin care trece

Libertatea

Comentarii (4)

mircea1957  •  04 Aprilie 2018, 21:27

Domnisoara Ministru, care nu are nici o treba cu sportul si nici cu legea, si-a incasat salariul nemeritat si indemnizatiile luna de luna?? Ce experienta are Domnisoara Ministru in activitatea sportiva inainte de a patrona acest sector?? Ce experienta are in managementul strategic si a resurselor umane inainte de a deveni Ministru?? A manageriat macar vre-o echipa de minim 50 oameni?? Dar de 20 macar?? Macar bugetul familiar?? As avea o intrebare : cum de a devenit Ministru fara nici un fel de experianta in nici un domeniu??

samerview  •  04 Aprilie 2018, 19:08

Să tot practici sportul sub doamna ministru. ))

florar  •  04 Aprilie 2018, 16:03
Postat de vladutz13 pe 04 Aprilie 2018, 15:49

Pai ce? A zis Lipa ca fac ceva ilegal??? A zis doar ca situatia este anormala, ca tot proiectul cu trecerea la COSR este o prostie, ca duce la anormalitati. Treaba MTS nu este sa vina acum sa citeze niste legi, asta s-o faca juristii institutiei, treaba lor era sa gaseasca solutii. Altfel daca pleaca toti antrenorii campionilor ce-o sa se mai intample??? Ne retragem la Olimpiada, se duce Simona Halep singura si gata, da? :)) PENIBILA GUVERNARE!!

...sau COSR aproba sa plateasca si antrenorul...Adica COSR poate plati sportivi dar nu si antrenori?

Vezi toate comentariile (4)

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
08:30 Tenis, Reluare

Turnee de Mare Șlem

Eurosport
16:00 Ciclism, Reluare

Tururi din Belgia

Eurosport 2
17:30 Emisiune TV

Fotbal European

Digi 1
19:30 Emisiune TV

Digi Sport Special

Digi 1
Program TV complet

Liga 1