SPORTURI  »  ALTELE  »  INTERVIU

EXCLUSIV Ronnie O'Sullivan dă cărţile pe faţă: "Particip cu un mental impecabil la Crucible!" » Cele două obiective uriaşe pe care şi le-a propus

Articol de , - Publicat luni, 04 aprilie 2016 18:38

De cinci ori campion mondial, O’Sullivan, 40 de ani, a vorbit deschis într-un interviu exclusiv despre snooker, recorduri și România, țara pe care a promovat-o în Marea Britanie după vizita din noiembrie anul trecut.

- Ronnie, cum te simți la a doua vizită la București?
- Ospitalitatea a fost fantastică. Am căutat mereu să joc pe cele mai interesante arene, în cea mai explozivă atmosferă, de aia am și revenit în România. E perfect aici, m-am simțit minunat!

- Cum îți simți jocul înainte de Crucible?

- Sincer, e foarte greu să îmi dau seama. E un turneu mamut, de 17 zile, trebuie să rămâi permanent concentrat, să calculezi totul profesionist. E un fel de maraton. Nu contează cine joacă bine la Sheffield, fiindcă diavolul e în detalii, lucruri banale, cine se ține în frâu mai bine, cine doarme mai bine, cine se menține proaspăt, cine reușește să se țină departe de orice derapaje. Deci nu contează cum joci, ci cum îți controlezi orice tip de emoții!

- Mai lucrezi cu doctorul Steve Peters?

- Da, e alături de mine de patru ani și simt că am făcut progrese consistente împreună. Mai e puțin până la Mondial și mă simt puternic mental, nu există niciun dubiu aici.

"Vreau 1.000 de breakuri de peste 100 de puncte"

Cine sunt oponenții principali la Crucible?
- Sunt 4-5 jucători pe care trebuie să țin ochii. Poate Neil Robertson, Mark Selby, John Higgins joacă binișor, Judd Trump e și el acolo. Sunt aceiași suspecți, îi știm cu toții, dar mereu sunt oameni care vânează trofeul. Să ne amintim de Stuart Bingham, a avut 17 zile foarte bune, deci e nevoie să tratez pe oricine cu respect, să intru în arenă fără prejudecăți. De aceea, nu îmi construiesc în funcție de nimeni, mereu țin frameurile din scurt, încerc să le sugrum din start, să fac ca totul să depindă de jocul meu, nu de al altora. Când sunt în scaun, mă deconectez, revin la masă, mențin lucrurile simple!

- Ce recorduri vânezi în continuare?

- Bineînțeles, încerc să dobor recordul lui Stephen Hendry, de șapte Campionate Mondiale. O țintă e să ajung la 1.000 de breakuri de peste 100 de puncte, ar fi un număr interesant. Dar mă simt confortabil și cu șase Mastersuri, un record pe care îl împart deja cu Stephen, și cu cinci trofee la UK Championship. Cred că aș putea ajunge și la 20 de breakuri de 147 de puncte, dar aș fi mulțumit dacă mi-aș încheia cariera cu 15-16.

"Standardul e prea ridicat! E greu să nu menții nivelul de seriozitate și să domini. Se întâmplă și în alte sporturi, uită-te la Roger Federer, de exemplu"

Ronnie a realizat în carieră, 13 break-uri de 147 de puncte, record absolut

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează