SPORTURI  »  ALTELE  »  DOPAJ

EXCLUSIV Suspendări de peste 25 de ani pentru lotul de kaiac canoe, în scandalul de dopaj!

Articol de - Publicat marti, 13 decembrie 2016 20:25

Agenţia Naţională Antidoping (ANAD) i-a înştiinţat pe membrii lotului de kaiac canoe al României de suspendările dictate în urma scandalului de dopaj izbucnit în acest an.

În luna mai, toţi componenţii lotului de kaiac canoe au fost depistaţi pozitiv cu meldonium şi au pierdut dreptul de a participa la Jocurile Olimpice de la Rio.

Lista suspendărilor:

1 an: Ionuţ Mitrea - kaiac simplu

2 ani: Elena Meroniac - kaiac dublu, Constantin Mironescu, Ilie Turceag - canoe 4

2 ani şi 6 luni: Liviu Dumitrescu - canoe dublu

4 ani: Petruş Gavrilă, Nicolae Burciu - canoe 4

8 ani: Traian Neagu - canoe 4 (a fost considerat omul din grupul sportivilor care a coordonat toată procedura de doping)

Până la finalul anului, sportivii pot face contestaţii la ANAD şi la Agenţia Mondială Antidoping (WADA). În cazul în care aceştia nu vor face apel, pedepsele dictate de ANAD vor intra în vigoare.

În acelaşi caz vor fi dictate în săptămânile următoare şi sancţiunile pentru medicii lotului şi pentru cei doi antrenori implicaţi în cazul de dopaj.

De altfel, Federația Română de Kaiac-Canoe a fost exclusă pentru un an din toate competițiile din cauza scandalurilor de dopaj în care au fost implicați românii în acest an.

 Dintre cei depistaţi pozitiv, Liviu Dumitrescu a fost multiplu campion mondial și european alături de Victor Mihalachi în barca de canoe dublu.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
apetulburi
apetulburi  •  13 Decembrie 2016, 23:16

Gestionarul care conduce o Federatie suspendata 1 an din toate competitiile internationale, a mai avut si nesimtirea crasa sa candideze la o functie in nu stiu ce comisie la Comitetul Olimpic.Un gestionar care in timpul domniei sale a distrus o federatie, o gramada de sportivi (copii care si-au nenorocit tineretea in barca) si pe langa ei si familiile lor, care a decis destinele si viitorul lor, le-a ingropat visele si sperantele, care i-a asmutit unii impotriva celorlalti, a dat afara antrenorii, asistenti, colaboratorii si probabil si femeile de serviciu, intr-un cuvant, pe toti pe care i-ai considerat vinovati, mai putin pe el, care inca, isi mai cauta o vina. Efectul de turma, de care spunea prin primavara, sper sa il ajunga si pe el in cele din urma si sa plateasca pentru felul in care "'nu a stiut niciodata ce se intampla in gestiunea lui ", trecerea de la kaiac la calcatul pe cadavre este al naibi de puturoasa, FI-MI-AR SCARBA !!!!!

apetulburi
apetulburi  •  13 Decembrie 2016, 22:52

Pestele de la cap se impute, trebuie sa fii *** sa crezi ca intreg lotul olimpic s a dopat fara stirea conducatorilor federatiei, eu cred ca adevaratii vinovati sunt in alta parte, Irina Lauric (K fete) se plangea tot astazi aici in GSP, ca i s-au tras din bani, bravo tie fata ca poti si ai tupeul sa spui lucrurilor pe nume, dictatura Marladenilor si a celor care conduc aceasta federatie trebuie sa se termine odata, prea au bagat pumnul in gura atatia ani de zile atat antrenorilor cu idei si principii noi, cat si sportivilor care nu s-au lasat calcati in picioare (cei drept f putini). "Dacă nu vă convine, plecați acasă, că mai sunt alte o mie care abia așteaptă să li se deschidă ușa!"., au pus ciupalacii astia in barca vreodata un copil ca sa stie cum sa il creasca, educe si sa il faca sportiv de lot ? Latul se strange domnilor, ati distrus una din din cele mai frumoase ramuri sportive, o federatie in primele 3-4 din Romania si va ascundeti in spatele sportivilor ca niste lasi, meldoniumul s-a administrat componentilor lotului de asistenta medicala, iar antrenorul cumpara seringi ca se terminasera, iar voi nu stiti nimic, de fapt va faceti ca nu stiti, cum dealtfel va faceti ca nu stiti, ca anul trecut 2 sportivi foarte buni au fost indepartati din lot, pentru ca nu au vrut sa se dopeze. ANAD- si parchetul isi vor face treaba pana la urma, s-au urnit mai greu, dar vor taia in carne vie, milioanele si sutele de mii de euro trebuiesc recuperate.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

haideusicfr
haideusicfr  •  13 Decembrie 2016, 22:05
Postat de arsenie_b pe 13 Decembrie 2016, 21:33

Bine ca nu i-au suspendat 100 de ani :))) Macar mai au voie sa mearga cu barca cu motor pe lac, sau si asta le-au interzis?

Buna gluma ,poate cu hidrobicicleta !

Vezi toate comentariile (4)
Comentează