ALTELE  ·  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV // VIDEO Elisabeta Lipă îl cheamă pe președintele Klaus Iohannis mai aproape de sportul românesc: „Pe chestia asta trebuie să mergem”

Miercuri, 08 Ianuarie, 17:01

Elisabeta Lipă (55 de ani), președintele Federației Române de Canotaj, a fost invitata lui Ovidiu Ioanițoaia în emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”.

Fosta campioană olimpică cere o implicare mai însemnată a președintelui Klaus Iohannis în sportul românesc.

„Trebuie să vrem să ne trezim! Nu e nevoie să se trezească un singur ministru. Totul pleacă și de la șeful statului. Dacă președintele României spune că sportul înseamnă sănătate și performanță și că vrea o națiune sănătoasă, pe chestia asta trebuie să mergem. Sportul nu înseamnă doar performanță. Înseamnă sănătate în primul rând. Doar cei care au talent și ceva în plus se regăsesc în înalta performanță. Una e să ai o bază fragilă de selecție și alta e să ai una solidă și să selectezi echipe întregi.

La simplu a fost cel mai frumos pentru că-ți dădea titlul ăsta de regină a canotajului mondial. E ceva unic! Ești tu cu tine. E foarte greu să se nască o campioană olimpică la simplu. Îți trebuie foarte, foarte multe calități. Nu mă laud! Dar eu la rândul meu am avut multe exemple. Cireașa de pe tort e la simplu, dar cele mai mari satisfacții le-am trăit în barca de 8+1”, a declarat Elisabeta Lipă în emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”.

VIDEO // Vezi emisiunea integrală cu Elisabeta Lipă“Lorena mi-a dat coronavirus și atunci am ucis-o”. Anchetatorii italieni au făcut imediat testarea. Care a fost rezultatul

Libertatea

Comentarii (1)

nealiniatul  •  09 Ianuarie 2020, 07:22

Toata stima pentru performantele sportive obtinute de Elisabeta Lipa. Ca presedinte de federatie insa, doamna Lipa a ramas ancorata in sistemul comunist in care statul platea pentru tot. Ca el( statul) detinea tot. Nu prea inteleg atitudinea asta de asistat social, tot timpul cu mina intinsa la guvern, la presedentie. Stimata doamna, in sistemul capitalist, federatiile sportive traiesc din sponzorizari, nu din bani de la stat. Si in toata lumea, toti au probleme cu banii. Statul premiaza doar marea performanta (olimpiade, campionate mondiale). Asa ca trebuie sa va mai miscati un pic, bateti la usi si gasiti acei sponzori.

Vezi toate comentariile (1)

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
08:30 Tenis, Reluare

Turnee de Mare Șlem

Eurosport
16:00 Snooker, Reluare

Campionatul Britanic și Openul Scoției

Eurosport
17:30 Emisiune TV

Fotbal European

Digi 1
19:30 Emisiune TV

Fotbal Club

Digi 1
20:00 Biatlon, Reluare

Etape de Cupa Mondială

Eurosport
21:00 Emisiune TV

Sport Report

Telekom 1
Program TV complet

Liga 1