SPORTURI  »  ALTELE  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV // VIDEO Ion Țiriac, mesaj clar pentru clasa politică din România: „Uitați-vă peste graniță, la maghiari! Au făcut din sport prioritatea numărul 1"

Articol de GSP - Publicat miercuri, 25 decembrie 2019 16:00

Ion Țiriac, 80 de ani, președintele Federației Române de Tenis, a făcut o analiză dură sportului românesc, într-o seară de gală la "Prietenii lui Ovidiu", pe GSP.ro.

"Domnule, noi nu avem nici antrenori! Îl știți pe Bela Karolyi? El era mare specialist la handbal! El a venit din handbal la gimnastică și-a făcut ce-a făcut! El n-a inventat nici bârna, nici paralelele. Ci doar cele 6 ore până la 8 pe zi de muncă de la o vârstă foarte fragedă. Sportul românesc a dispărut! Cu toată responsabilitatea o spun că a dispărut! Singura șansă pe care o avem noi este să se uite cineva peste graniță, la maghiari", a explicat Țiriac.

Acesta a detaliat exemplul vecinilor din Ungaria: "Politicienii noști ar trebui să se uite la acest om pe care-l cheamă Orban, care a făcut din sport prioritatea numărul 1! A băgat bani în infrastructură și în infrastructura școlară. Dacă noi nu începem de la grădiniță să semănăm... Dacă facem ceva azi, o să avem rezultate abia în 2028! Dar dacă nu începem, nu o să avem nimic. Eu voi încerca să fac ceva cu tenisul și voi încerca să fac o universitate, o facultate de sport".

"Mi s-a spus că, în anul 2000, 40 de țări aveau antrenori români de gimnastică. Și-am zis să nu ni se întâmple ca la handbal, când eram campioni mondiali în 11 și 7, la băieți și fete. Noi i-am învățat pe toți handbal până când am uitat noi. Și-au început să ne bată! Acum ne bat toți, nu doar ăia pe care i-am învățat"
Ion Țiriac, președinte FR Tenis

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (3)
romeverest
romeverest  •  26 Decembrie 2019, 18:09

Tiriac are perfecta dreptate !! Chiar si la volei masculin jucam finale de Liga Campionilor la Bucuresti intre doua echipe romanesti, apoi ne-au plecat antrenorii si acum ne bat toate natiunile pe care le-am invatat acest sport !!

1481130088847024
Constantin Vaetus  •  26 Decembrie 2019, 15:14

Da, de acord! În schimb o să intervină tolontan și acoliții și încep să scrie contra metodelor folosite.

fantasma
fantasma  •  25 Decembrie 2019, 22:43

Nu doar Ungaria,majoritatea țărilor europene investesc masiv în sport. La noi dacă nu ai campion la nici o disciplină sportivă,nu se duc oamenii,dacă ai( vezi Halep),te obișnuiești și-i cauți hibe de tot felul. Românul e atotpriceput la fotbal,de celelalte sporturi nici să nu audă. Este o cultură sportivă indusă de timpurile pe care le trăim. În țările din Europa te duci de ex la o sală decsport dintr-un sat insignifiant și poți vedea handbal,basket,volei,gimnastică,hokey,etc iar oamenii își încurajează copiii să facă sport...

Vezi toate comentariile (3)
Comentează