SPORTURI  »  ALTELE  »  ȘAH

Fabiano Caruana l-a învins pe Marele Maestru francez Maxime Vachier-Lagrave în 23 de mutări. Toate rezultatele de la Superbet Chess Classic

Fabiano Caruana (stânga) și Maxime Vachier-Lagrave
Fabiano Caruana (stânga) și Maxime Vachier-Lagrave

Articol de GSP - Publicat marti, 09 mai 2023 12:56 / Actualizat joi, 11 mai 2023 17:40

Cei 10 șahiști prezenți la București pentru prima etapă a turneului internațional Grand Chess Tour – Superbet Chess Classic România – au încheiat, luni seară, cea de-a III-a rundă a competiției. 

Runda s-a terminat cu o singură victorie, cea a jucătorului american Fabiano Caruana, care l-a învins pe Marele Maestru francez Maxime Vachier-Lagrave în 23 de mutări.

Deschiderea celei de-a treia zi de competiție a început luni, 8 mai, la ora 15.00 PM, printr-o primă mutare simbolică, făcută de ambasadorul Superbet, fostul fotbalist român, Bogdan Stelea, alături de Mihai Păduroiu, CEO Office Division (One United Properties), dând astfel startul celei de-a treia runde a Superbet Chess Classic România 2023.

Rezultatele din runda 3 la Superbet Chess Classic:

  • Fabiano Caruana – Maxime Vachier-Lagrave 1 – 0. A fost cea mai scurtă partidă a zilei! S-a jucat o variantă pe contre, iar Marele Maestru francez a fost mult mai agresiv decât ar fi trebuit. Fabiano Caruana a fost foarte precis în calcul și a găsit cele mai bune continuări. După numai 23 de mutări, Maxime Vachier-Lagrave a fost nevoit să-și recunoască înfrângerea.  
  • Ian Nepomniachtchi – Ding Liren ½ – ½.  Cea mai aștepată partidă a zilei: o reeditare a meciului pentru titlul mondial! Surprinzător, Ding Liren, campion mondial, a încurcat varianta și s-a trezit după numai 15 mutări într-o poziție extrem de dificilă. A făcut ce știe mai bine, a luptat și a găsit cele mai bune mutări, reușind astfel să salveze o jumătate de punct.  
  • Jan-Krzysztof Duda – Bogdan Deac ½ – ½. După înfrângerea din ziua precedentă, cel mai bine cotat jucător polonez era în căutarea unei victorii. A încercat să riște, a sacrificat și un pion pentru a obține o poziție care să-i ofere șanse de câștig, dar jocul exact al lui Bogdan Deac a făcut ca partida să se termine la egalitate.  
  • Alireza Firouzja – Richard Rapport ½ – ½.  Partida a început destul de calm, dar la un moment se putea transforma într-un duel pe contre. În jocul de mijloc s-au schimbat cele 4 turnuri pe coloana E, iar rezultatul final a fost unul echilibrat. Niciunul dintre cei doi jucători nu și-au dorit să riște, iar Alireza Firouzja continuă să fie în căutarea formei de anul trecut, când a câștigat circuitul Grand Chess Tour.  
  • Wesley So – Anish Giri ½ – ½. S-a jucat varianta Berlineză, o deschidere solidă și intens analizată. Anish a fost mult prea optimist într-un final relativ egal și a încercat să forțeze, dar Marele Maestru american, Wesley So, a reacționat foarte bine și l-a pus în dificultate pe cel mai bine cotat jucător olandez. După un joc exact din partea acestuia, partida s-a încheiat remiză.

Cum arată clasamentul după runda III din Superbet Chess Classic:

  • 1 – 4 Wesley So, Ian Nepomniachtchi, Richard Rapport, Fabiano Caruana – 2 puncte 
  • 5 – 6 Anish Giri, Ding Liren – 1,5 puncte 
  • 7 – 10 Maxime Vachier-Lagrave, Alireza Firouzja, Bogdan Deac, Jan-Krzysztof Duda – 1 punct

Programul rundei a IV-a

Runda a patra va începe marți, 9 mai, la ora 15.00 PM, la Grand Hotel Bucharest și se va disputa după cum urmează:

  • Maxime Vachier-Lagrave – Anish Giri 
  • Richard Rapport – Wesley So 
  • Bogdan Deac – Alireza Firouzja 
  • Ding Liren – Jan-Krzysztof Duda 
  • Fabiano Caruana – Ian Nepomniachtchi

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează