SPORTURI  »  ALTELE  »  SUPERBET CHESS CLASSIC

Fabiano Caruana și Alireza Firouzja sunt la egalitate! Jocurile decisive la Superbet Chess Classic sunt azi!

Articol de GSP - Publicat luni, 15 mai 2023 10:13 / Actualizat luni, 15 mai 2023 10:14

Cea de-a opta rundă, penultima din cadrul competiției de șah Superbet Chess Classic România 2023, s-a încheiat, duminică, cu o victorie și patru remize.

 În acest moment, jucătorul american Fabiano Caruana se află în topul clasamentului, cu 5 puncte. Astăzi va avea loc ultima rundă a etapei de la București. Cea de-a opta zi competițională, penultima din cadrul Superbet Chess Classic România 2023, a început, duminică, 14 mai a.c. cu o primă mutare simbolică, făcută de fostul fotbalist român Florin Răducioiu.

Care au fost rezultatele în runda 8 de la Superbet Chess Classic: 

  • Fabiano Caruana – Anish Giri 1⁄2 - 1⁄2 S-a jucat Apărarea Italiană, unde Fabiano a încercat să-l suprindă pe Anish cu mutarea Na3. Marele maestru olandez s-a gândit aproximativ 30 de minute și a găsit cele mai bune continuări. A ajuns cu un pion ’’erou’’ până pe linia a doua, chiar la un pas un transformare. Cu toate acestea, a trebuit să-și sacrifice Dama și să se mulțumească cu un șah-etern și probabil cea mai spectaculoasă remiză a turneului.
  • Liren Ding – Richard Rapport 1⁄2 - 1⁄2 A fost duelul între campionul mondial și antrenorul care i-a stat alături pe durata meciului pentru titlul suprem în șah. Este evident că în ultimele luni s-au pregătit împreună și ar fi fost foarte greu să se mai surprindă unul pe celălalt. Partida a fost una liniștită, lineară, fără complicații, iar rezultatul de egalitate a fost previzibil.
  • Jan-Krzysztof Duda – Alireza Firouzja 1-0 Deschiderea aleasă de către marele maestru polonez a fost una fără prea mari pretenții, s-a jucat o variantă simetrică din Apărarea Slavă. În jocul de mijloc s-a ajuns într-o poziție echilibrată în care marele maestru francez a ales să riște prin împingerea pionului la g5. A fost la limită să-i pună probleme serioase lui Jan- Krzysztof, dar parcă nu i-au ieșit pașii. S-a ajuns într-un final mai bun pentru jucătorul cu piesele albe și co- liderul turneului, Alireza, a făcut câteva inexactități consecutive. Duda reușește să obțină prima victorie (la șah clasic) în fața unui jucător de top 10 mondial după mai bine de 300 de zile.
  • Maxime Vachier-Lagrave – Bogdan Deac 1⁄2 - 1⁄2 A fost o partidă liniștită din Apărarea Italiană, unde Bogdan a găsit cel mai bun plan de joc astfel încât să-i anuleze ideile ofensive ale marelui maestru francez. S-a ajuns destul de rapid într-un final relativ egal, dar Maxime a ales să nu forțeze și să repete poziția după numai 21 de mutări. În urma acestei secvențe de mutări, jucătorii au semnat fișele de partidă consemnând astfel un rezultat de egalitate.
  • Ian Nepomniachtchi – Wesley So 1⁄2 - 1⁄2 Cea mai scurtă partidă a turneului s-a consemnat în runda a 8-a. A durat doar 14 mutări. Evident afectat de forma slabă pe care o traversează, vicecampionul mondial nu și-a dorit să riște să piardă și mai multe puncte ELO. A căutat să forțeze o remiză cât mai rapidă și să încerce să se refacă pentru ultima rundă, unde îl va întâlni pe olandezul Anish Giri.
Fabiano Caruana și Alireza Firouzja sunt la egalitate! Jocurile decisive la Superbet Chess Classic sunt azi!
Ding Liren și Richard Rapport

Clasamentul înaintea ultimele runde din Superbet Chess Classic: 

1 Fabiano Caruana, Alireza Firouzja (5 puncte) 
2 – 5 Alireza Firouzja, Wesley So, Anish Giri, Richard Rapport (4,5 puncte) 
6 – 7 Jan-Krzysztof Duda, Maxime Vachier-Lagrave (4 puncte) 
8 – 10 Ian Nepomniachtchi, Ding Liren, Bogdan Deac (3 puncte)

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează