SPORTURI  »  ALTELE  »  ECHIPA NAȚIONALĂ

Federația Română de Polo nu a înscris echipa națională în Liga Mondială!

Articol de - Publicat luni, 30 septembrie 2019 19:06

Ministerul Tineretului și Sportului a sistat finanțarea Federației Române de Polo pentru că aceasta nu are încă un Birou Federal statutar.

Pentru prima dată din 2005 încoace, Federația Română de Polo nu a înscris echipa reprezentativă de seniori în preliminariile Ligii Mondiale, anunță portalul h2opolo.ro. 

Federația acuză Ministerul Tineretului și Sportului pentru că nu i-a fost acordată finanțare pentru înscriere la respectiva competiție. Pe de altă parte, de mai bine de jumătate de an, FR Polo nu are un Birou Federal statutar, mai mulți membri retrăgându-se. 

A fost organizată în luna mai o adunare generală, dar pentru că nu s-a întrunit cvorumul, membrii BF nu au putut fi aleși. MTS a dat un ultimatum FR Polo, pentru o nouă convocare a adunării generale, dar aceasta nu a mai avut loc. În aceste condiții, federația nu a mai primit finanțare! 

Naționala, în pregătiri pentru Europene 

În tot acest timp, reprezentativa de polo se află în pregătire la Târgoviște pentru preliminariile CE 2020. România a fost repartizată în grupa C, alături de Malta și Portugalia. Primele două clasate se califică mai departe, meciurile din preliminarii având loc în Malta, între 11 și 13 octombrie. Meciurile din Liga Mondială ar fi fost foarte utile în vederea pregătirii Europenelor, dar și a turneului preolimpic. 

În plus, anul trecut FR Polo a fost amendată de federația internațională (FINA) cu 10.000 de euro pentru că a retras echipa feminină din competiție, după ce o înscrisese inițial în preliminarii. 

VEZI ȘI:

VIDEO Cine va fi portdrapel la Tokyo? Ion Țiriac: „E micuță, dar poate să îl țină sigur”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
gardenparty
gardenparty  •  30 Septembrie 2019, 21:42

Lasă mă va vă pune veorica un șef la birou și vă dă de-o ciorbă.Votati veorica președinte.Votati psd.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează