SPORTURI  »  ALTELE  »  SCHI ALPIN / CUPA MONDIALĂ

Federica Brignone, campioană mondială, despre cum concurezi când nu vezi bine la distanță: „Schiez în funcție de senzațiile pe care le am, nu văd, dar simt” + Ce crede despre Jannik Sinner

Federica Brignone cu trofeul de la  Val d’Isere Foto Imago +10   FOTO
Federica Brignone cu trofeul de la Val d’Isere Foto Imago

Articol de - Publicat duminica, 17 decembrie 2023 21:53 / Actualizat duminica, 17 decembrie 2023 21:55

Italianca Federica Brignone, 33 de ani, câștigătoare a Super-G-ului de la Val d’Isere, contând pentru Cupa Mondială, dezvăluie ce înseamnă să schiezi când ești miop

A micșorat la 63 de puncte distanța față de Mikaela Shiffrin în clasamentul general al Cupei Mondiale, după ce s-a impus în Super-G-ul de la Val d’Isere. Americanca a fost una dintre sportivele de top care nu au izbutit să încheie cursa din Franța.

Brignone, în vârstă de 33 de ani, a avut un weekend excelent la începutul lunii decembrie în Canada, la Tremblant, acolo unde a câștigat două curse de slalom.

+6 FOTO

Finișul de la Val d’Isere a făcut-o însă să țipe de bucurie, după ce a văzut ce timp a reușit. „Totul a mers bine pentru mine, chiar și în porțiunile în care nu am fost imediat la 100%.

Am încercat să revin în ritm și să forțez și mai mult, acesta a fost punctul meu forte”, a explicat ea.

24de victorii în Cupa Mondială are Federica Brignone, ea fiind schioara italiană cu cel mai mare succes. Per total, l-a egalat pe Gustavo Thoeni, ambii fiind în urma lui Alberto Tomba, cu 50

„Nu mă uit la recorduri, ci doar la cum mă descurc azi sau în perioada recentă. Fiecare cursă are povestea ei, iar în acest sezon toate au fost fantastice într-un mod special”, a spus Brignone.

Federica Brignone: „Am profitat de sensibilitatea mea”

În Canada, a concurat pe o vreme dificilă, cu ceață, vânt și ninsoare. „Am profitat de sensibilitatea mea. Schiez în funcție de senzațiile pe care le am, nu văd, dar simt”, a declarat ea atunci, într-un interviu din Corriere della Sera.

Întrebată dacă nu i-a fost teamă din cauza condițiilor meteo potrivnice, ea a răspuns că „dincolo de sensibilitate, am încredere.

Trebuie să schiezi bine și să ataci. Nu am frânat deloc. Între altele, propria mea poveste m-a ajutat. Sufăr de miopie din copilărie, dar am început să folosesc lentile de contact mulți ani mai târziu.

În viața de toate zilele purtam ochelari, dar nu când schiam: m-am obișnuit să văd neclar”.

Federica Brignone, campioană mondială, despre cum concurezi când nu vezi bine la distanță: „Schiez în funcție de senzațiile pe care le am, nu văd, dar simt” + Ce crede despre Jannik Sinner
Federica Brignone concurând în Canada Foto Imago

Deși are 33 e ani, italianca a spus pentru aceeași sursă că se simte mult mai tânără, „cam de 25 de ani”, deși s-a schimbat mult față de versiunea ei de la acea vârstă.

Ce spune despre Jannik Sinner

Practică și alte sporturi, care îi sunt de folos la schi. „Tenisul mă ajută mult, ciclismul de asemenea. Toate disciplinele care cer curaj și adaptare sunt utile”, a explicat ea.

Pentru că e venit vorba despre tenis, a fost invitată să-și spună părerea despre noua stea italiană Jannik Sinner, recent câștigător al Cupei Davis cu echipa Italiei. 

Este foarte modest, corect și respectuos, calități care îl fac să fie un campion”, l-a caracterizat Federica, amintind însă că idolul ei rămâne Roger Federer, care e „de nebătut”.

În final, a precizat că este logodită de ceva timp, dar că vrea să păstreze „unele lucruri în cadru privat, mai ales că cei apropiați mie nu sunt persoane publice”.

Cursa de Super-G de la Val d Isere, câștigată de Federica Brignone

Citește și: 

Franța e noua regină a handbalului feminin! Cu 4 jucătoare din „Liga Florilor”, și-a luat revanșa în fața Norvegiei
Finala CM feminin
Franța e noua regină a handbalului feminin! Cu 4 jucătoare din „Liga Florilor”, și-a luat revanșa în fața Norvegiei
Cum a decurs recuperarea lui Rafael Nadal: „Dacă Australian Open ar începe mâine, ar fi o teamă reală”
REVENIRE
Cum a decurs recuperarea lui Rafael Nadal: „Dacă Australian Open ar începe mâine, ar fi o teamă reală”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
parachioara5
parachioara5  •  17 Decembrie 2023, 23:19

...judecata este a sinelui de catre sine ...poporul nostru roman o numeste ; a ti lua seama ...a ti da seama ...a ti veni in fire ...a fi ...fire ...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează