SPORTURI  »  ALTELE  »  ŞAH

Film despre viaţa lui Bobby Fisher

Articol de GSP - Publicat luni, 15 martie 2010 00:00


David Fincher va regiza filmul "Pawn Sacrifice", produs de studiourile Columbia Pictures, care va descrie viaţa şahistului american Bobby Fisher (foto), ce va culmina cu victoria din meciul pentru titlul mondial împotriva rusului Boris Spasski.


Potrivit presei americane de specialitate, David Fincher este preferatul studiourilor Columbia Pictures şi pentru un alt proiect, numele său fiind tot mai des asociat cu titlul unei adaptări cinematografice a romanului "The Girl With the Dragon Tattoo", scris de Stieg Larsson.


Producatorul Gail Katz încearcă de mulţi ani să realizeze "Pawn Sacrifice", împreună cu Columbia Pictures. Scenaristul Steven Knight a scris recent un scenariu pentru acest proiect cinematografic.


Potrivit revistei Variety, studiourile Columbia şi David Fincher au colaborat excelent şi la realizarea lungmetrajului "The Social Network", un film despre creatorul reţelei de socializare Facebook, care va fi lansat în curînd.


David Fincher a realizat  lungmetraje precum "Strania poveste a lui Benjamin Button" şi "Zodiac" - în colaborare cu studiourile Paramount.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
 •  15 Martie 2010, 14:16

personajul este fascinant , in primul rand prin prisma ineditului din acele timpuri dar si temperamentului imprevizibil al lui Fischer . notre respect

Vezi toate comentariile (1)
Comentează