SPORTURI  »  ALTELE  »  CUPA ROMÂNIEI LA LUPTE

Finala Cupei României pentru categorii olimpice a încheiat anul 2019 la lupte, pe plan intern

Articol de - Publicat luni, 18 noiembrie 2019 21:03

Finala Cupei României la lupte, competiție dedicată tuturor celor trei ramuri ale disciplinei (lupte libere, greco romane și feminine), pentru categoriile olimpice, s-a disputat în acest weekend în Sala Sporturilor „Kati Szabo” din Sfântu Gheorghe. 

A fost ultimul mare eveniment din 2019, pe plan intern, al acestei discipline, la start aflându-se 110 sportivi de la cele mai importante cluburi din țară. 

Orașul Sfântu Gheorghe reintră astfel în circuitul competițiilor importante sub egida Federației Române de Lupte, după o pauză de mai bine de un deceniu. 

„În anii ’90 făceam an de an câte trei finale, la juniori, tineret, seniori. Organizarea unei astfel de competiții înseamnă eforturi destul de mari, dar am vrut să intrăm din nou în acest circuit. Am avut o pauză de 10-12 ani în care nu am mai găzduit competiții de acest nivel și am zis că e momentul să reîncepem”, a afirmat Arpad Matefi, antrenor al secției de lupte a clubului Sepsi SIC din localitate.

Acesta speră ca la Jocurile Olimpice din 2020, de la Tokio, să aibă o sportivă calificată, pe Kriszta Incze. De altfel, aceasta a câștigat Cupa României la lupte libere, la categoria 62 de kilograme, „în medalii” intrând și colegii ei Mădălina Linguraru (aur la 50 kilograme) și Orban Norbert (bronz la 65 kilograme).

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează