SPORTURI  »  ALTELE  »  CAZ ŞOCANT ÎN JUDO

Florin Lascău la Radio GSP: ”Dacă se va fi acuzat de tentativă de omor calificat, Daniel Brata şi-a ruinat viaţa”

Daniel Brata este medaliat cu bronz la Campionatele Europene de Judo din 2009
Daniel Brata este medaliat cu bronz la Campionatele Europene de Judo din 2009

Articol de GSP - Publicat miercuri, 10 august 2011 00:00 / Actualizat miercuri, 10 august 2011 13:12

Florin Lascău, vicepreşedintele Federaţiei Române de Judo, a comentat la Radio GSP.RO situaţia în care se află campionul naţional Daniel Brata. Sportivul a fost a fost reţinut ieri de procurorii Parchetului de pe lîngă Tribunalul Bihor pentru tentativă de omor calificat.

Am fost şocat să aud aşa ceva. A fost primul incident din istoria judo-ului românesc cînd un sportiv a ajuns într-o situaţie atît de neplăcută. Îmi pare rău că s-a ajuns la un asemenea nivel al violenţei pe străzile din România”, a declarat Lascău care se află la Kiev, la Campionatele Mondiale de cadeţi.

Un sportiv care şi-a dedicat toată tinereţea sportului, care a petrecut aproape tot timpul pe saltea nu are obiectiv să omoare pe cineva. Nu există nici o scuză pentru ce s-a întîmplat, vrem să vedem cum va evolua cazul şi ce măsuri urmează să luăm. Deja am făcut nişte sedinţe şi vor mai exista şi altele. Aşteptăm rezolvarea cazului”, a adăugat acesta.

Dacă se va fi acuzat de tentativă de omor calificat, Daniel Brata şi-a ruinat viaţa. Din această experienţă trebuie să învăţăm să-i respectăm pe cei de lîngă noi”, a spus Lascău.

Un tînăr de 25 de ani, Adrian Popa, consilier juridic la o firmă din municipiu, a depus plîngere împotriva lui Daniel Brata, component al lotului olimpic, şi a lui Valentin Radu pe motiv că a fost atacat de aceştia la ieşirea din club. În urma loviturilor primite, el a suferit multiple fracturi craniene, avînd nevoie de două intervenţii neurochirurgicale, una la Oradea şi o alta la Timişoara, însă a rămas cu o paralizie pe partea dreaptă a corpului şi cu dificultate în vorbire.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
bilaro
bilaro  •  11 August 2011, 07:13

Nu mi-a placut Brata. Un sportiv mediocru care a fost plimbat pe la toate competitiile. Probabil, din lipsa concurentei. Aceeasi lipsa a concurentei si laudele ...pt. aproape nimic, l-au facut sa se creada zmeul-zmeilor. Mai adaugam si simpatia de care se bucura din partea dlui. Vizer, lipsa de pedagogie a antrenorului.. Citesc ca lotul de judo, are si psiholog ! ... Am facut judo. Aproape 30 de ani. Primul lucru pe care ni l-a spus antrenorul, a fost sa ne ferim de incaierari pt ca noi nu mai suntem oameni obisnuiti. Suntem oameni care putem produce grave accidentari ..."civililor".., ca sa zic asa. Ca manifestarile maiestriei si fortei noastre trebuie sa se petreaca DOAR in sal

beetlejuice
beetlejuice  •  10 August 2011, 17:22

cred ca toate astea se intampla de la exploziile solare ,am observat ca in ultima perioada mai multi sportivi (de contact) si-au asigurat traiul pt urmatorii 10-15 ani ,un trai pe care sigur o sa-l regrete,dar pana la urma asta este se intampla ;pacat de ei ,poate ca in nebunia momentului nu s-a mai tinut cont de nimic si au actionat instinctiv,poate victima a fost cea care a provocat scandalul,dar ea ramane victima iar agresorul in spatele gratiilor. In loc sa fie campion olimpic o sa fie sef de camera....mare pacat ca nu s-a putut controla....

florinf1
florinf1  •  10 August 2011, 14:07

E vina societatii ca s-a ajuns aici. Din pacate , la noi , democratia a fost inteleasa total gresit. Pacat ca acesti tineri, si victima si agresorul, si-au ratat toata viata . Probabil unul o sa fie in scaun cu rotile si altul in inchisoare. L-am urmarit pe Daniel Brata in diverse competitii si chiar mi-a placut ,era un sporiv cu potential , o speranta pentru JO de la Londra. Nu stiu cum s-a ajuns la artelcatia respectiva dar fiind constient de forta sa putea sa se abtina si sa aplaneze conflictul . Un moment de neatentie poate sa-ti schimbe tot cursul vietii. Sper ca victima sa-si revina si astfel Daniel sa poata beneficia de o reducere a pedepsei.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează