SPORTURI  »  ALTELE  »  MMA

FOTO Ce puteţi vedea la o gală de MMA, dincolo de ce vă arată camerele TV: 50% show, 50% kitsch!

Tolea Ciumac l-a aruncat pe oponentul său ca pe un fulg, deși polonezul cântărea 105 kilograme +10   FOTO
Tolea Ciumac l-a aruncat pe oponentul său ca pe un fulg, deși polonezul cântărea 105 kilograme

Articol de - Publicat duminica, 03 aprilie 2016 00:00

Popor mânios şi degrab' vărsătoriu de sânge, românii s-au îndrăgostit relativ repede de MMA (arte marţiale mixte). Şi de galele tot mai des puse în scenă în Bucureşti şi nu numai.

La ultima dintre acestea, RXF 22, organizată la Circul Globus lunea trecută, am asistat şi noi. În premieră absolută. Poate şi pentru ultima dată, cine ştie?!

Concluzia după mai bine de 3 ceasuri petrecute acolo: lucrurile bune, profesionist făcute se amestecă flagrant şi regretabil cu prostul gust. Iar la stricarea spectacolului contribuie toţi cei prezenţi, în doze mai mari sau mai mici.

Şi pentru că, nefiind specialişti, nu putem comenta nivelul propriu-zis al duelurilor, o să ne rezumăm să vă spunem ce nu ne-a plăcut şi ce se vede mai puţin sau deloc în transmisiile televizate:

1. Publicul!

Sau mare parte din el. Un public total diferit de cel prezent la toate celelalte manifestări sportive la care am participat de-a lungul anilor.

Bine, fuseserăm avertizaţi, "vreo jumătate din cei ce vin la aşa ceva sunt interlopi, burtoşi sau «pastilaţi»", dar realitatea ne-a depăşit aşteptările. Slavă Domnului, n-au fost incidente de niciun fel!, însă trebuie să recunoaştem că nu ne-am simţit prea confortabil aşteptând la rând la un pahar cu suc între un chel fioros şi-un "dulap" de cel puţin 130 de kilograme.

Bonus, mulţi dintre cei cu tricouri/cămăşi mulate păreau să nu fi deranjat duşul în ultima vreme. Iar amestecul cu parfumul "fin" pe care-l aruncaseră pe ei din belşug în prealabil putea deveni mai nociv pentru cei din preajmă decât câţiva pumni încasaţi în cuşcă!

2. Publicul!

Cel feminin, de data asta. Altfel, prezent într-un număr surprinzător de mare, ţinând cont de ce "grozăvii" urmau să se petreacă acolo. Ce ne-a displăcut la "sexul frumos"? Nici acum, probabil, fetele nu ştiu exact ce-au căutat la Circ: lei sau dresori?!

Cele care au venit pe post de "accesorii" pentru interlopii de care aminteam nu mai pridideau să-şi dea check-in pe Facebook şi să aştepte like-uri la pozele postate, iar cele single scanau în permanenţă tribunele în căutarea unui viitor mai bun!

3. Manelizarea anumitor momente!

Unul singur amintim, din cauza lipsei de spaţiu. La orice ne-am fi aşteptat să vedem/auzim la o asemenea competiţie, numai să ascultăm o manea, nu: cel mai prizat luptător al serii, Tolea Ciumac, a intrat în arenă pe ritmurile melodiei ce i-a fost dedicată încă de pe vremea în care îl băga pe Dan Diaconescu în tomberon în direct la OTV! Inutil să vă mai precizăm că a fost clipa în care s-au trezit din amorţeală absolut toţi spectatorii.

I-am zdrobit pe polonezi, Mineru' peste hawaiian

Gala de luni a fost gândită ca un duel direct cu Polonia, în 6 acte. Au intrat în cușcă 5 luptători, Cășaru, Crăiniceanu, Vrânceanu, Atodiresei și Ciumac, plus o luptătoare, Diana Belbiță. Scorul final, 5-1 pentru ai noștri.

În afara "războiului" cu leșii, au mai existat două confruntări între români și o dispută pentru centura RXF între Aurel Pârtea, poreclit Mineru', și hawaiianul Mike Brightmon, adjudecată de Pârtea.

2.500de spectatori au asistat la gala RXF (Real Xtream Fighting) de luni, exact capacitatea Circului Globus

50 de leia costat cel mai ieftin bilet la gală. Cel mai scump, 300 de lei

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (3)
ftwraku
ftwraku  •  03 Aprilie 2016, 13:51

. 3. In tari pe care eu as vrea sa le luam ca exemplu,Norvegia/Suedia ,astfel de sporturi nu exista.Si atentie,stramosii lor au fost probabil cei mai razboinic popor din Europa,vikingii. ***

ftwraku
ftwraku  •  03 Aprilie 2016, 13:38

Unul din putinele articole pe care le poti citi si sa ramai cu o idee sau sa vrei sa adaugi ceva la continut,dar intr-un mod constructiv. Galele de la noi,bine spus,sunt un paravan pentru ***. 2 la mana,in SUA exista o oarece cultura a violentei,dar acolo nu vezi reluari la ora 10 dimineata dintr-o gala de MMA cum vezi la noi. Sunt restrictii si astfel de lucruri se dau dupa o anumita ora. 3. In tari pe care eu as vrea sa le luam ca exemplu,Norvegia/Suedia ,astfel de sporturi.Si atentie,stramosii lor au fost probabil cei mai razboinici popor din Europa,vikingii. In Norvegia mi se pare ca nici nu este permis boxul,pana si boxul,care este un sport in toata regula,este considerat OUT DATED pt.secolul 21. Ar trebui niste legi clare vizavi de galele astea care scapa de sub control. Nu este normal sa pui la ora 10 dimineata,reluari din MMA asa cum se intampla in Romania. IN SUA,ADICA la mama MMA-ului acasa,nu vezi asa ceva...asta repet,ca sa nu ma intorc la suedezi sau norvegieni,unde nici nu vezi asa ceva... De aia pe scandinavi ii vezi mai mult in concursurile de "strong man " sau cum se numesc,decat in BOX ,nu mai vb.de MMA sau UFC. 4,DESIGUR,asa ceva nu se poate intampla in Romania,pt ca statul de drept inseamna fix lumea interlopa dar un pic mai ascunsa,DICOT-UL ar fi TREBUIT SA AIBA in permanenta oftieri sub acoperire pe la galele astea. PS.LA AMERICANI ,TE intercepteaza doar ca sa afle anumite lucruri,nu este acceptata ca proba.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

agiler
agiler  •  03 Aprilie 2016, 09:46

Ce se face la noi in tara sunt mizerii.Ce se face in lumea reala e glory series ufc bellator mma etc. Acolo vezi batai ca lumea.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează