SPORTURI  »  ALTELE  »  CEREMONIA DE DESCHIDERE

FOTO Festivalului Olimpic al Tineretului European a început! Detaliile şi cele mai frumoase imagini ale ceremoniei de deschidere

FOTO: Raed Krishan +7   FOTO
FOTO: Raed Krishan

Articol de - Publicat duminica, 17 februarie 2013 00:00 / Actualizat joi, 16 mai 2013 00:21

Astăzi a avut loc la Braşov ceremonia de deschidere a Festivalului Olimpic al Tineretului European, prima mare competiţie polisportivă organizată de România după Universiada din 1981.

Spectacolul artistic a inclus două recitaluri, susţinute de Inna şi trupa Sensor, şi un show cu efecte luminoase speciale. 

FOTE 2013 înseamnă 1600 de sportivi între 14 şi 18 ani din 49 de ţări care vor participa la 28 de probe din 8 sporturi de iarnă. 

Citeşte şi: FOTO Primii români de la FOTE au intrat astăzi în concurs! » Toate rezultatele

Ceremonia de deschidere a fost liveTEXT pe GSP.ro:

UPDATE 21:15 / Ceremonia de deschidere a FOTE a luat sfîrşit!

UPDATE / Inna se află pe scena de la Braşov!

UPDATE / A început momentul artistic al ceremoniei.

UPDATE / Daniela Vasilica Haralambie va depune jurămîntul în numele tuturor participanţilor. Acelaşi lucru se va întîmpla şi în numele arbitrilor şi al antrenorilor.

UPDATE / Rareş Dumitrescu a adus flacăra olimpică! Acesta i-a dat-o mai departe lui Mihai Covaliu.

UPDATE / Drapelul olimpic este ridicat!

UPDATE / Victor Ponta: "Declar deschisă a 11-a ediţie a Festivalului Olimpic al Tineretului European".

UPDATE / "Aş dori să mulţumesc tuturor care au făcut posibilă desfăşurarea festivalului. Pe parcursul zilelor care vor urma veţi trăi alături de mulţi campioni. Unii vor cîştiga medalii, alţii nu. Astăzi este începutul unei lungi călătorii sportive", a spus preşedintele CIO, Jacques Rogge.

UPDATE / ROMÂNIA A INTRAT ÎN ARENĂ!

UPDATE / Cea mai mare delegaţie a intrat în Arenă, este vorba despre cea a Italiei, 71 de sportivi.

UPDATE / Delegaţiile au intrat în Arena Şcolii Sportive. Grecia este prima.

UPDATE / Se intonează imnul României!

UPDATE / Probleme la intrarea în Arena Şcolii Sportive, unde are loc ceremonia. Părinţii copiilor participanţi au avut nevoie de jumătate de oră de parlamentări pentru a intra pe Arenă. Organizatorii nu au lăsat iniţial părinţii participanţilor să intre în arenă pentru că nu aveau legitimaţii VIP. Aceştia au declarat că este pentru prima dată cînd li s-a întîmplat aşa ceva. În cele din urmă, părinţii au primit acceptul de a intra.

UPDATE / Prima dintre cele 49 de delegaţii care va ieşi pentru defilare va fi Grecia, în timp ce România va fi ultima.

Ceremonia de deschidere a FOTE va fi de la ora 19:30 pe Arena Şcolii Sportive din Braşov, cu o capacitate de 2-3 mii de oameni. Din informaţii de ultimă oră se pare că preşedintele României, Traian Băsescu, nu va mai ajunge. Preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic, Jacques Rogge, va susţine un discurs în prima parte a ceremoniei.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (7)
quittaro
quittaro  •  18 Februarie 2013, 00:02

In sfarsit un eveniment sportiv important are loc si in Romania! Este bine ca se desfasoara tocmai pe sporturile de iarna, poate se va dezvolta acest domeniu si la noi! Este anormal ca o tara care are doua treimi din teritoriu munte, sa nu aiba baza materiala, conditii de pregatire pt sporturile de iarna si in consecinta sportivi de performanta! Felicitari organizatorilor!

rapid_forever_1923
rapid_forever_1923  •  17 Februarie 2013, 22:46

Urmatorul pas ar trebui sa fie organizarea unei Olimpiade de seniori,de iarna sau de vara,insa pentru asta e nevoie de investitii in infrastructura...

sensy
sensy  •  17 Februarie 2013, 21:54

jiji nu a participat? o spaga ceva pentru lingiricii de la gspeu?

Vezi toate comentariile (7)
Comentează
Close