SPORTURI  »  ALTELE  »  SPORTUL ÎN BUCUREŞTI

FOTO Începe construcţia » A fost aprobat bugetul pentru construirea a trei noi baze sportive în Bucureşti!

Articol de GSP - Publicat vineri, 28 februarie 2014 00:00 / Actualizat vineri, 28 februarie 2014 11:36

Ieri a avut loc şedinta Consiliului General al Municipiului Bucuresti pentru aprobarea bugetului propriu al oraşului pe anul 2014.

Printre cele mai importante proiecte prevăzute în bugetul propriu al Municipiului Bucureşti se află refacerea completă a patinoarului "Mihai Flamaropol", sala multifuncţională şi Academia de Tenis din complexul sportiv "Lia Manoliu".

"Bugetul aprobat pentru 2014 acoperă toate zonele de interes pentru o capitală europeană. Are obiective clare: dezvoltarea oraşului, funcţionarea lui. Sigur că investiţiile reprezintă o componentă importantă a previziunilor bugetare pentru acest an, de aceea sînt alocate sume consistente pentru infrastructura sportiva atît de necesară unei capitale, mă refer la sala polivalentă, academia de tenis şi la patinoar", a spus Sorin Oprescu, primarul general în cadrul şedinţei Consiliului General.

PATINOARUL "MIHAI FLAMAROPOL"
- capacitate: 3.100 locuri
- valoarea estimată a investiţiei este de 108.574 mii lei exclusiv TVA
- durata de execuţie fiind de 24 de luni

607255-patinoar.jpg

Primăria îşi propune refacerea şi modernizarea actualului patinoar "Mihai Flamaropol" şi realizarea unui patinoar modern pentru sporturi pe gheaţă, dotat şi echipat la standarde înalte de calitate şi integrarea sa, atît în circuitele competiţionale internaţionale, cît şi într-un circuit sportiv public permanent.

Patinoarul va avea o suprafaţă de aproximativ 9500 mp, cu o capacitate de 3.100 locuri, inclusiv VIP. De asemenea, acoperişul viitorului patinoar va fi pietonal, sub forma de relief artificial orientat spre lacul din imediata vecinătate. Pe teren se va asigura şi o zonă de parcare în aer liber pentru 80 de autoturisme.

ACADEMIA DE TENIS
- capacitate: 1.300 locuri
- valoarea estimată a investiţiei este de 6.209 mii lei exclusiv TVA
- durata de execuţie fiind de 6 de luni

607257-academia-tenis-1.jpg

Terenul vizat este în Complexul Sportiv "Lia Manoliu" în imediata vecinătate a Arenei Naţionale pe fosta platforma de prefabricate şi organizare de santier a stadionului, şantier ce şi-a încheiat activitatea. Proiectul presupune amenajarea a 6 terenuri de tenis dotate cu gradene pentru 1.300 spectatori, vestiare cu grupuri sanitare, punct de alimentaţie publică, cabinet medical şi grupuri sanitare.

SALA MULTIFUNCŢIONALĂ
- capacitate: 12.000 locuri
- valoarea estimată a investiţiei este de 297.003 mii lei exclusiv TVA
- durata de execuţie fiind de 24 de luni

607258-sala-multifunctionala.jpg

Proiectul are ca obiectiv principal organizarea de campionate internaţionale, europene şi mondiale, pentru diferite discipline sportive precum gimnastică, handbal, baschet, volei, tenis, fotbal de sală, badminton, tenis de masă, dresura de cai, echitaţie, sport BMX, supercross, tir, atletism, escaladă, dans sportiv, scrimă, lupte, judo şi diverse sporturi de luptă, haltere, sărituri la trambulina, etc... Sala multifuncţionala va avea o capacitate de maxim 12.000 locuri.

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (27)
kraus
kraus  •  28 Februarie 2014, 23:06

Principiul Popoprescu: costuri duble şi şpăgi triple.

alenb
alenb  •  28 Februarie 2014, 21:28
Postat de glorie pe 28 Februarie 2014, 13:30

La Bucuresti chiar e nevoie de o sala noua! Nu poti sa ignori un oras atat de mare, o capitala. Felicitari primarului Oprescu, face ce trebuiau sa faca altii in aproape 20 de ani! E imbucurator faptul ca va fi refacut (probabil reconstruit) si patinoarul.

tu esti idiot absolut? Tu stii cat ii iese lui Oprescu la o asemenea afacere? Intereseaza-te inainte sa-i ridici osanale, cetatean retardat

alenb
alenb  •  28 Februarie 2014, 21:22
Postat de glorie pe 28 Februarie 2014, 14:34

Si fa un calcul ca sa vezi ca patinoarul costa mai putin decat unul modern in alte orase, iar sala are un pret normal. Cum Doamne sa vorbesti ca se fura cand se voteaza bugetul de Consiliul General si exista consilieri? Daca se fura undeva sigur nu se fura la constructii de baze sportive unde este transparenta.

pai iau si consilierii fraiere. Tu de ce crezi ca s-au facut consilieri, sa vegheze la interesele cetateanului? :))) mare-i prostia in Romania

Vezi toate comentariile (27)
Comentează