SPORTURI  »  ALTELE  »  KARATE

FOTO Karate Kyokushin pe plajă » Peste 200 de sportivi se pregătesc în staţiunea Venus, oferind imagini spectaculoase în timpul antrenamentelor

FOTO: Ionuț Coman +3   FOTO
FOTO: Ionuț Coman

Articol de - Publicat sambata, 14 iulie 2018 10:56

Turiştii aflaţi în aceste zile în staţiunea Venus au parte de o privelişte extrem de spectaculoasă. Peste 200 de practicanţi de karate se antrenează de două ori pe plajă, în cadrul tradiţionalului stagiu de pregătire de vară organizat de Federaţia Română de Karate Kyokushin.

"Facem acest stagiu de peste 30 de ani şi reprezintă un moment extrem important. Este singurul moment din an când se susţine examenul pentru centura neagră. Anul acesta avem 40 de candidaţi, dintre care 5 pentru a urca la 3 dani", a explicat preşedintele federaţiei, Anca Wallmen, centură neagră 5 dani şi multiplă campioană europeană.

La stagiul care are loc în perioada 12-15 iulie sunt reprezentate peste 20 de cluburi din întreaga ţară, iar invitatul de onoare este belgianul Koen Spitaels, una dintre legendele mondiale ale acestui sport. Preşedintele Federaţiei Belgiene de Karate Kyokushin deţine centura neagră 5 dani şi este faimos în întreaga lume, după ce a organizat în urmă cu doi ani un stagiu de pregătire cu participare record, cel mai mare din Europa, dar şi pentru că s-a implicat în ajutorarea prin sport a copiilor cu dizabilităţi.

Considerată una dintre cele mai complexe arte maţiale din lume, Karate Kyokushin este un stil de luptă full contact, extrem de eficient pentru autoapărare, care pune accentul atât pe dezvoltarea fizică armonioasă, cât şi pe dezvoltarea mentală şi disciplinare. Iar sportivii români excelează, ultima performanţă spectaculoasă fiind înregistrată la Campionatul European desfăşurat în acest an în Polonia.

"Aflată la al doilea an de seniorat, Andreea Merca a confirmat, cucerind al doilea titlu european, chiar dacă a schimbat categoria", a spus Anca Wallmen.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează